Video: Erlend Štaub
Üritused
18. veebruar 2018, 01:53

ÕL VIDEO | “Eesti laulu” finaali pääsenud Nika: ütlesin oma tiimile enne, et lähme sööme pärast saadet pitsat, sest edasi ma nagunii ei saa! (22)

Nikat nimetati välismaise euroblogi poolt “mustaks hobuseks”, kes “Eesti laulul” veel trikke võib teha. Ja nii, vähemalt seekord, läkski. “Ma ei kujutanud ette, et ma esimesena finaali sain. Ma ütlesin juba oma tiimile enne, et kuulge, sööme siis pitsa pärast ära ja räägime kuskil juttu, et nagunii me edasi ei saa. Ma tõesti ei uskunud seda. See on väga-väga äge!” õhkab neiu pärast poolfinaali lõppu.

Nika on tütarlaps, kel juba ammu olnud unistus saada lauljana tuntuks ka väljaspool kodumaad. Nika on osalenud Ukraina talendisaates “X-factor” ning ta jõudis seal suisa 20 parima naislaulja hulka. Lisaks on ta võitnud konkursi “The Voice Of Baltic”. Igapäevaselt töötab Nika aga Tallinna lennujaamas julgestustöötajana ning tema igapäevatöö on reisijate ohutuse tagamine. 

Teatavasti on lennujaam suur, mitmete korruste ja koridoridega paik, kus töötab kindlasti palju inimesi. Kas sõbralikule Nikale võiski võidu tuua hoopis see, et kõik lennujaama töötajad täna “Eesti laulu” vaadates oma palgad neiu poolt hääletamisega ära kulutasid?

“Ma ei usu, et kõik hääletasid, kindlasti neid ei ole mingi 5000-6000, see arv on liiga suur,” arvab laulja. “Ma olin väga šokis, teada saades, kui palju inimesti hääletas. Kindlasti hääletasid ka lennujaama kolleegid ja ma ütlen neile aitäh ja G4S-ile ka, nad kõik toetasid meid täiega! Lähme kõik koos edasi, ikka suuremad asjad on veel ees. See oli väike samm alles, nüüd veel edasi!” hõiskab ta. 

 Foto: Erlend Štaub

Nii “Eurovisioni” kui “Eesti lauluga” on alati kaasas käinud ennustamine, seda tehakse kihlveokontorites nii Eestis kui välismaal, muidugi ennustavad edasipääsejaid ka erinevad muusikahuvilised- kriitikud kui ka erinevad väljaanded. Mida arvab sellest kombest Nika?

"Ma arvan, et inimesi on palju ja arvamusi on palju. Ja kõikidele meeldida ei saa. Ma ei oska ise ka ennustada kunagi. Ma jään lihtsan lootma parimale ja kõik, kui hääletati meie poolt, on ju hästi. Ennustamise kohta ei ole mul midagi väga kommenteerida,” ütleb ta. 

Finaalis toob lavale midagi erilist

Poolfinaalist võtab Nika kaasa selle imelise tunde, mida ta laval olles tundis.

“Väga meeldis see tunne, ma siiamaani tunnen, kuidas see oli. See oli väga tugev. Ma elasin mingit väikest elu seal laval ja ma tahaks seda jätkata. Mulle meeldis, et see kõik toimis ja muidugi meeldib see kleit!” loetleb ta elemente, mis talle oma poolfinaali etteaste juures meeldisid.

Eesti laul 2018, Nika Prokopjeva Foto: Erlend Štaub

“Asjad, mis mulle ei meeldinud on see, et ma ei hakka järjest ütlema, ma tean, et mina võin laulda paremini ja puhtamalt ja ma tean, et muusikat võiks sinna veel juurde panna. Sellised tehnilised asjad, need saab ära klaarida,” toob ta näiteid asjadest, mida finaaliks parandada tuleb.

Mida ta täpselt Saku Suurhalli suurel laval ja otse-saates lavale toob, ta veel ei paljasta.

“Ei ütle! Kindlasti toon midagi juurde. Sõu ainab kasvab suuremaks. Ma luban, et ma teen midagi veel paremat. Väga loodan vähemalt…,” naerab ta.

Tänane poolfinaal Nikale enda sõnul väga palju üllatusi ei pakkunud.

“Kõik olid väga ägedad. Enne päris pikalt istusime ja rääkisime, et ma ei saa aru, kuidas saab üldse valida, kõik on nii head!” sõnab ta. “Ma olin väga kurb, et ei saanud Indrek edasi, sest tema laul on nii hea ja tema ise on ka nii hea. Ma võtaks kõik kaasa ja teeks ühe suure loo koos!

Tundub, et neiul on siiani muusikamaailmas palju õnne olnud. Välismaistes talendisaadetes on tal väga edukalt läinud, ka “Eesti laulule” sai ta kohe esimese katsetamisega, nüüd veel tagatippu finaali ka. Mis saaks aga siis, kui mõni plaadifirma talle lauljakarjääri pakuks? Kas töö lennujaamas lõppeks?

“Ma ei oska niimoodi palju öelda, ma lahendan probleeme, siis kui neid on. Praegu sellist asja niimoodi ennustada ei oska. Kui see on hea šanss, siis ma muidugi lähen edasi ja teen muusikat, aga lennujaam tuleb minuga südames kaasa, ma ei pea kogu aeg seal tööl olema. Nad on kindlasti minu tiim ja nad toetavad mind, see on tähtis,” sõnab ta.