Foto: Jake Farra
Tele
16. veebruar 2018, 12:31

SUUR GALERII | Uue „Klassikokkutuleku“ massistseenis osalenud kinoklubiline: olen nüüd ühe sekundiga Eesti filmikunsti ajaloos

Eile õhtul toimus Coca-Cola Plazas “Klassikokkutulek 2: pulmad ja matused” eksklusiivne erilinastus, kus filmis väikese rolli saanud Forum Cinemase kinofännid said kohtuda linateose peategelastega ning ühiselt ennast suurelt ekraanilt otsida.

“Klassikokkutulek 2: pulmad ja matused” filmis olnud üks episoode filmiti üles Coca-Cola Plazas, kui punase vaiba gala ajal ilmub filmi tegelaste hulka ja sekkub edasistesse sündmustesse peategelaste neljas sõber Tõnu (Indrek Ojari) koos kaaslase Gittega (Tanja Mihhailova). Massistseenides said võimaluse kaasa lüüa üle poolesaja Forum Cinemase Kinoklubi liikme.

Ühte peaosalist mängiva Indrek Ojari sõnul kulges koostöö suure hulga massistseenides osalejatega väga loomulikult. “Taustastseenides osalejad, kes pole varem teatri või filmiga kokku puutunud ja suudavad sealjuures jääda iseendaks, mängivad kohati isegi paremini kui professionaalsed näitlejad,” muigas Ojari. 

Kinoklubilistega kohtuma tulnud režissöör René Vilbre märkis, et selle filmi puhul olidki pigem näitlejad filmi kulgu juhtimas, mitte lavastaja. “Kui esimese osas juhtisin mina näitlejaid, siis nüüd näitasid pigem näitlejad mulle ette, kuhu suunas liikuma peaks,” lausus Vilbre. 

Taustal väikest rolli mängida saanud kinoklubiline Imre ütles, et ootas filmi suure põnevusega, et näha, kuidas tema enda väikese osa talletumine Eesti filmikunsti ajalikku siin välja kukkus. “Ma ei öelnud seda isegi väga sõpradele, et olen seal sees, aga kui õige koht tuli, siis tundsin ennast seal ühes sekundis ilusti ära. Isegi tuttav jõudis juba küsida, et kas seal olin mina,” naeris Imre. “Pojal oli ka tore äratundmise rõõm ja muidugi sai ju nüüd kohtuda ka näitlejatega ja koos pilti teha.” Imre lisas, et see töö, mis filminduses ühe väikese kaadri jaoks tehakse on ikka hämmastav ja oli põnev kogu seda protsessi näha.

Filmi massistseenidesse kandideeris kokku ligi 1500 inimest ning nendest veidi alla 200 osaleb ka filmis. Võimaluse linateoses kaasa löömiseks said ka Forum Cinemase Kinoklubi liikmed. Kino  toetas “Klassikokkutulek 2: pulmad ja matused” valmimist rahalise panusega, võttepaiga pakkumisega ning ka esilinastuse toimumiskohana. 

Forum Cinemase tegevjuht Kristjan Kongo selgitas, et tegelikult on kinoketi toetus filmile osa suuremast koostööst hittfilmi tegijatega. “Toetasime ka esimest filmi ning juba siis nägime, et sarja edasiarendamises on potentsiaali ning ootused järgmistele osadele saavad olema kõrged. Et tulemus saaks veelgi parem, olime seepärast ka valmis omalt poolt taas ettevõtmisele õlga alla panema,” lausus Kongo.