Rootsi kuningapaar mullu 16. detsembril Rumeenia kuninga Mihai I matustel. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
16. veebruar 2018, 11:46

Rootsi kuninglik pere ei osale Taani kuninganna abikaasa matustel (7)

83 aasta vanuses surnud Taani prints Henrik saadetakse viimsele teele 20. veebruaril. 

Matusetalitus toimub Christiansborgi lossi kirikus. Kuna prints soovis tagasihoidlikku ärasaatmist, ei osale matustel teiste riikide kroonitud pead.

Ka Rootsi kuningas, kes oli esimesi kaastundeavaldajaid, ei plaani oma kohustuste graafikus muutusi teha, kirjutab Iltalehti.

"Oleme kuningannaga võtnud raske südamega vastu teate Henriku lahkumisest. Soovime väljendada sügavaimat kaastunnet Margrethele, kroonprints Frederikile ja prints Joachimile nende peredega," seisis Carl XVI Gustafi avalduses.

Rootsi kuningapaari veebruariplaanide hulka kuulus näiteks sõit Lõuna-Korea taliolümpiamängudele. Sinna oli kavas suunduda 25. veebruaril. Ent ootamatult teatas õukond, et kuninganna Silvia Lõuna-Koreasse ei sõida. Seda põhjendati arvukate kohustustega - nii isiklike kui ka ametlikega. "Kuninganna on kurb, et tal sõita ei õnnestu," vahendab Iltalehti.

Käivad jutud, et reisi ärajätmine võib olla seotud printsess Madeleine'i läheneva sünnitusega - kuningliku paari noorim võsuke saab peatselt kolmanda lapse.