OLENEB KESKKONNAST: Vassiljev arvab, et lastesaamine on kahjulik feministlikule keskkonnaleFoto: Erlend Štaub
Eesti uudised
15. veebruar 2018, 11:51

VIKTOR VASSILJEV: feministidele ongi laste saamine kahjulik (24)

Saates "Suud puhtaks" avaldas feministliku Facebooki grupi "Virginia Woolf sind ei karda!" üks administraatoritest Nika Kalantar, et paarid otsustavad keskkonda silmas pidades lapsi mitte saada, sest pikas perspektiivis poleks see mõistlik. Poliitik ja doktor Viktor Vassiljev arvab, et oleneb täielikult keskkonnast.

ETV saates esitati küsimus, kas tulevikus saame pidada ka Eesti Vabariigi 200. sünnipäeva ning mida selleks teha, et sünniks rohkem lapsi, et püsiks meie rahvas. Vastuseid oli erinevaid, kuid vaataja kõrvu jäi Nika Kalantari väljaöeldu. 

Ta märkis, et põhjustena, miks inimesed saavad vaid ühe lapse või ei saa lapsi üldse, saab välja tuua ka keskkondlikuid tegureid. "Laste saamine ei ole keskkonnasõbralik, see on fakt," avaldas ta, "maailm on ülerahvastatud." 

Viktor Vassiljev ütles aga Õhtulehele, et sõltub täielikult, millises keskkonnas keegi elab.

"Feministlikule keskkonnale on laste saamine kindlasti kahjulik, sest selleks tuleb sinna keskkonda lubada üks rõve meesolevus," selgitas Vassiljev oma mõttekäiku.

Tänapäeval ei ole tegelikult mehe füüsilist kohalolekut tarvis - on teisigi viise.

"Laps võib tulla valet sugu. Ilmselgelt tähendaks see feministlikule keskkonnale kurba ja kuulsusetut lõppu," avaldas ta lõpetuseks.