InstagramFoto: Martin Ahven
Eesti uudised
15. veebruar 2018, 09:04

KÜBERKIUSAMINE: jõhkrused on tingitud päriselu probleemidest (3)

Politseil on veel näiteid, kuidas noored on jaganud suhtlusvõrgustikes ülesvõtteid ja videoid, mis on sisult vägivaldsed, kuritegelikud või vähemalt sellised, mida lapsed kindlasti veebi üles riputama ei peaks.

Politseil on tulnud kaks korda tegeleda varateismeliste tüdrukutega, kes tegid Periscope’i rakenduse abil sisuliselt lapspornot, siis veel noored, kes filmisid kõrghoonete katustel turnimist - nende juhtumite taga on näha noorte soovi saada like’e ehk tunnustust.

"Näiteks on meieni, tavaliselt lapsevanemate kaudu, jõudnud pildid noortest, kes end lõiguvad ja sellest pilte Instagrami riputavad," ütles veebikonstaabel Maarja Punak, et riskikäitumiste eksponeerimise juhud on tihenenud ning sellest tuleks kindlasti teada anda.

"Nendel noortel on tavaliselt probleeme ka offline-maailmas ehk päriselus," räägib Tartu ülikooli meediauuringute professor Andra Siibak, et suhtlusvõrgustikes ja meedias sellise sisu ülekajastamine võib anda neile hoopis indu.

"Seda on kas või koolitulistamise kaasused näidanud, et mida rohkem sellest räägitakse ja meedia tähelepanu alla satub, siis tekib inimesi, kes innustuvad sellest juhtumist, saavad ideid kiusamiseks või midagi veel hullemat," hoiatab professor.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes