Lena DunhamFoto: AFP/Scanpix
Inimesed
15. veebruar 2018, 10:00

31aastane teletäht jäi ilma nii emakast kui ka elukaaslasest (6)

USA seriaali „Tüdrukud“ („Girls") peaosatäitja ja stsenaristina tuntud Lena Dunham teatas värskes Vogue'is avaldatud essees kurba uudist.

31aastane näitlejanna kannatas endometrioosi tõttu nii ägedate krooniliste valude all, et tema emakas tuli eemaldada. Lena kirjutas, et on endometrioosiga juba kümme aastat maadelnud ning emaka eemaldamine on tema üheksas kirurgiline protseduur.

Endometrioosi puhul hakkavad emaka limaskesta tükid vohama väljaspool emakat. See võib põhjustada valusid ning halvemal juhul viljatuks jäämist.

Dunham kirjutab, et lõikuse järel tabas teda kibe südamevalu kindla teadmise pärast, et ta ei saa eales last kanda. Ent ta loodab siiski kunagi emaks saada.

„Võisin varem tunda, et mul ei ole mingit valikut, kuid tean, et nüüd on mul valikuvõimalusi. Hakkan varsti uurima, kas mu munasarjades, mis on tollesse tohutusse elundeid ja armkude täis õõnsusesse alles jäänud, on munarakke," kirutas ta ning lisas, et võimalik on ka adopteerimine. 

Näitlejanna kirjeldas emotsionaalses essees sedagi, kuidas tema armusuhe muusik Jack Antonoffiga enne protseduuri karile jooksis. Sestsaadik on rokkarit nähtud lauljanna Lorde'i seltsis.

„Mu imekaunis partner, kes on mind oma kaastunde ja hoolitsusega väga suurtest valudest üle aidanud, peab olema töö tõttu ära. Tunnen, kuidas me teineteisest aeglaselt kaugeneme, kuna elu on sihiks võtnud just praegu kogu oma mitmetahulisust demonstreerida. Olen morn ja kauge. Olen endasse sulgunud. Jack tuletab mulle üha uuesti meelde, et olen endiselt naine ja endiselt elus, aga tean sedagi, et varsti - arvukatel põhjustel, millel pole mu emakaga mingit pistmist - libiseme teineteisest eemale."