Foto: Teet Malsroos
Tele
14. veebruar 2018, 20:46

„Pealtnägija": Paldiski noormees tappis külmavereliselt võõra mehe ja uhkeldas sellega sotsiaalmeedias (67)

Tänane "Pealtnägija" tõi avalikkuseni võika loo sellest, kuidas 17-aastane Magnus tappis külmavereliselt enda jaoks võõra mehe ning uhkeldas tapmisvideoga sotsiaalmeedias.

29. oktoobril 2016. aastal tuli 17-aastane Magnus enda tuttavate juurest peolt. Koduteel kohtus ta 50ndates eluaastates mehega, kellelt küsis suitsu. Kui võõras keeldus, läks poiss endast välja ja lõi teda. Kogu juhtunu jäädvustas noormees videole. Klipp on vaid üheksa sekundit pikk, ent selgelt on näha, kuidas Magnus meest lööb, nii, et viimane kukub teadvusetult maha.

"Siis lohistas ta kõrvalasuvasse võssa, võttis tema seljast Adidase dressid - dressipluusi ja dressipüksid, et need endale võtta," räägib vanemprokurör Saskia Kask. Dressipluusi ohvrilt seljast võttes hakkas mees väidetavalt teadvusele tulema - see fakt segas teda, mistõttu Magnus haaras noa ja pussitas meest 11 järjestikusel korral.

Adrenaliin laes, kirjutas noormees sõbrannale ja saatis talle ka video löömisest. Seejärel postitas ta fotod pikali löödud ohvrist ka suuremasse grupivestlusesse. Noormees kirjutab juhtunust hooplevas toonis, ent mehe surnuks pussitamisest esialgu ei rääkinud. Keegi vestluses oldud noortest ei teavitanud juhtunust ei politseid ega enda vanemaid. 

Järgmisel päeval jagas noormees oma avalikul Facebooki kontol uudist mõrvast, pani selga samad dressid ja läks koos sõbraga pildistama. Surnud mehe dressidega fotost sai samal päeval tema profiilipilt sotsiaalmeedias. Samade dressidega läks ta järgmisel päeval ka kooli. 

Kui politsei Magnuse mõrvas kahtlustatavana vahialla võttis, hakkas grupivestluses olnud noortele reaalsus kohale jõudma. Läbiotsimise käigus leiti Magnuse kodust nii mõrvarelv kui ka ohvri seljast varastatud dressid. 

Vaata täpsemalt "Pealtnägija" videost!