VEIDI TERVISLIKUM: šokolaadi asemel maasikadFoto: Õhtuleht
Müstika
14. veebruar 2018, 15:42

GALERII | KAUBANDUSKESKUSEST SÕBRAPÄEVA ROMANTIKAPAKETT: karvased käerauad ja teeküünlad (1)

Valentinipäev on armunute päev, mida tähistatakse täna, 14.veebruaril. Eestlased tähistavad seda ka sõbrapäevana. Avaldatakse armastust, peetakse meeles armsaid inimesi ja jagatakse punastes ning roosades toonides kingitusi. Õhtuleht käis uurimas, millist kaupa on selleks puhuks poodides välja pandud.

Pudi-padi poodidest ja toidukauplustest võib tavapäraselt rohkem märgata punasesse pakendatud šokolaade ja kompvekke, isegi maasikad on letis. Seekord küll mitte tavalises plastkarbis, vaid spetsiaalselt südamekujulises. Maiustuste pakenditele on trükitud armastuseteemalisi lauseid ja soove. Näiteks "Sweets for my sweet" [maiustused minu armsamale]. Vaateakendelt võib leida isegi roosat suhkruvatti või südamekujulisi vahukomme.

Veidi tervislikum: šokolaadi asemel maasikad (Õhtuleht)

Samuti on suuremad toidukauplused end varustanud laadungites kevadiste lilledega. Ämbrid on täis värvilisi tulpe, mille hinnasilt tänase päeva puhul suurelt kollaseks värvitud – hea hind! 

Naistele meeldib: lilled on alati hea idee (Õhtuleht)

Kategooriast "ebapraktilised sõbrapäevameened" leiab punaseid miniakvaariume, milles loksutamisel südamekujulised helbed lendlema hakkavad. Samuti riputatavaid pehmeid ja sädelevaid südameid, südamekujulisi punaseid minipatju, millel kirjas "ma armastan sind". Leiab ka veidi praktilisemaid suuremaid dekoratiivpatju ja selliseid, mida ise täis saab puhuda. Loomulikult ei puudu kaisukarud igas erinevas mõõdus: väikesed, suured ja hiigelsuured.

Kaisukaru: ebaoriginaalne, kuid armas (Õhtuleht)

Asjalikemate toodete seast, mida pärast sõbrapäevagi kasutada saab, leiab südamekujulisi kausse ja toiduvaagnaid, kruuse erinevate kiindumusavaldustega. Isegi šokolaadifondüü nõu on olemas, et romantilistel õhtutel koos kallimaga maasikaid või muid marju ja puuvilju sulanud kuuma šokolaadi sisse pista.

Praktiline: ahjuvorme või kausse saab edaspidigi köögis kasutada (Õhtuleht)

Maksimaalselt romantilise õhtupooliku planeerimiseks on välja pandud tavalised teeküünlad ja südamekujulised küünlad, roosi kunstkroonlehed, südamekujulised õhupallid, joogikõrred, vahuvein ja pokaalid sõnumitega: härra õige ja proua õige. Hittfilmi "Viiskümmend halli varjundit" ja selle järgedest inspireerituna on müügile pandud ka karvased käerauad.

Viiskümmend halli varjundit: ka filmifännidele midagi (Õhtuleht)

Lisaks võib leida südametega toasusse, võtmehoidjaid, südamekujulisi kohvrilukkusid, beebiroosasid kogumispõrssaid ja karvaste kaantega sõbrapäevateemalisi märkmikke.

Vaata ka kogu sõbrapäevatoodete galeriid!