UUS HINGAMINE: Südamepuudulikkuse käes kannatanud eurovõitjale Salvador Sobralile siirdati uus süda ning nüüd plaanib mees Hispaaniasse tuurile minna. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
14. veebruar 2018, 15:03

Uue südame saanud Eurovisioni võitja Salvador Sobral plaanib Hispaania tuuri

Mõni aeg tagasi elasid kogu Portugal ning Eurovisioni fännid kaasa mullusele lauluvõistluse võitjale Salvador Sobralile, kes võitles haiglas oma elu eest ja ootas südamesiirdamist. Nüüd on mehe tervis hea ning ta valmistab ette Hispaania tuuri, teatab esctoday.com.

Esctoday vahendab Portugali meedias kirjutatut – Salvador Sobral kosub kodus ning valmistab ette Hispaania tuuri. Kuupäevad ei ole veel kindlad, sest Salvadori tiim peab selles osas alles läbirääkimisi. Salvador on viimastel kuudel Hispaanias väga populaarseks saanud. Ühest küljest ootavad meest Hispaanias lavale tagasi tema suured fännid, teisalt on Salvadoril endalgi ilmselt hea meel Hispaanias esineda, sest ta on seal mitu aastat elanud ning pani seal kokku bändi Noko Woi.

Portugali uudisteportaal ABC kirjutab, et Salvador plaanib peagi salvestada ja välja anda ka oma teise albumi. Portugali rahvusringhääling RTP on aga kinnitanud, et Eurovisioni võitja astub üles ka tänavuses Eurovisioni finaalis, mis toimub 12. mail Lissabonis. Eelmise aasta Eurovisioni võitja esinemine kodumaal toimuvas finaalis on traditsioon.

Praegu taastub Salvador südamesiirdamisest ning veedab aega perega. Mehe õde Luisa, kes oli ka Salvadori Eurovisioni võiduloo autor, ootab teist last.

Kuuldused Sobrali haigest südamest ringlesid juba kevadel Kiievi Eurovisionil, kus ta tervislikel põhjustel esimestest lavaproovidest puudus. Toona asendas Sobrali tema laulu loojast õde Luisa. Käisid jutud, et Sobral vajab hädasti südamesiirdamist, kuid ta kummutas need, väites, et võitleb songaga, mida aeg-ajalt opereerida tuleb.

Septembri algul teatas Sobral fännidele, et on nõrga tervise tõttu sunnitud lavalt taanduma. Laulja lubas peagi tagasi olla, kuid möönis, et ei tea, millal see juhtuda võib. Laulja kummutas Portugali meedia väite, et tal on elada vaid kolm kuud. 8. septembril andiski laulja fännidele tasuta kontserdi, kus laulis sümboolset pala – The Beatlesi „Hello, Goodbye'd“. 

Pärast 8. septembri kontserti sai Sobrali uueks koduks haigla. Kohalik ajakirjandus kirjutas, et ta püsib elus vaid masinate toel. Kardeti, et laulja sureb enne, kui talle sobiv süda leitakse. Sobrali elu rippus tõepoolest juuksekarva küljes. Oktoobris leidus tema jaoks doonorsüda, kuid arstid pidid langetama raske otsuse jätta operatsioon ära. Salvador oli liiga nõrk ning poleks pruukinud lõikust üle elada. Detsembris aga tehti talle lõpuks operatsioon, mille mees kenasti üle elas.