MetallicaFoto: Reuters/Scanpix
Saund
14. veebruar 2018, 10:27

Metallica saab muusika-Nobeli

Heavy metal'i pioneer Metallica saab muusikamaailma ühe mainekama auhinna – Rootsi Polari preemia. Rokkarid saavad 90 000 naela suuruse auhinnaraha kätte Stockholmis selle aasta juunis.

Bänd, mida kõige paremini tuntakse 1991. aasta plaadi „Black Album“ järgi, defineeris ümber käredama rokkmuusika, andes sellele karmima ja kiirema kõla.

Polari preemia auhinnakomitee sõnul pole Wagnerist ja Tšaikovskist saati keegi teine peale Metallica teinud muusikat, mis on nii füüsiline, vihane, aga samas kättesaadav. „Metallica on viinud rokkmuusika kohtadesse, kus see varem käinud ei olnud. Metallica maailmas võib nii tiineka magamistuba kui kontserdisaal muutuda Valhallaks.“

Metallica on esimene metallibänd, kes auhinna võitnud. Varem on Polari auhinnaga pärjatud näiteks Paul McCartneyt, Joni Mitchelli, Chuck Berryt ja BB Kingi.

„See paneb meid väga väljapaistvasse seltskonda,“ ütles bändi trummar Lars Ulrich auhinna kohta. „Preemia hindab kõike, mida Metallica viimase 35 aasta jooksul on teinud. Samas tunneme, et oleme oma parimas vormis ning palju häid aastaid on veel ees ootamas,“ lisas ta.

Bändi solist ja kitarrist James Hetfield lisas: „Oleme kogu bändiga tänulikud, et meist selline jälg maha jääb.“