Koolilaps, õpilane Foto: Alar Truu
Eesti uudised
13. veebruar 2018, 07:46

Ettepanek laste kodutööd kaotada ei vaimusta õpetajaid ega lapsevanemaid (78)

Minister Mailis Reps väljendas mõtet kaotada koolilaste kodutööd, ent Eesti Päevalehe küsimustele vastanud õpetajad ja lapsevanemad enamjaolt pooldavad kodutöid ja arvavad, et neid on vaja õpiharjumuste omandamiseks ja need ei traumeeri lapsi üleliia.

Tallinna Gustav Adolfi gümnaasiumi klassiõpetaja Astrid Randoja leiab, et kodutöid peab lastele andma ja ka esimeses klassis. Mitte küll täiesti uut materjali, vaid juba õpitu kordamist, et laps saaks sellega ka ise hakkama. 

Õpetaja ei arva, et kodutööd lapsi ülearu väsitaksid või traumeeriksid. Lapsevanemad on isegi soovinud, et lastele antaks koju vähemalt rohkem lugemisülesandeid. 

Refereeritud artikli täistekst Eesti Päevalehes.

Reedel toimus Pärnus iga-aastane haridusjuhtide konverents, kus ka haridusminister Mailis Reps tegi ettekande. Lisaks olulisele teemale hariduse rahastamine, tõstatas ta ka kodutööde küsimuse, millest jagas mõtteid ka hiljem suhtlusvõrgustikus.

"Haridusjuhtide konverentsil Pärnus tõstatasin küsimuse, kas võiksime Eesti hariduses liikuda kodutööde kaotamise poole ning mida see endaga kaasa tooks. Ilmselt tähendaks see pikemaid koolipäevi ja vajalik oleks ka õpetajatelt suurem panus. Teiselt poolt tuleks selles perspektiivis ka õppekavad ümber vaadata. Igal juhul ei tohiks kannatada õpilaste teadmiste tase. Sellele on nii poolt- kui vastuargumente. Sooviksin sel teemal kindlasti laiemat arutelu. Jagage ka siin oma mõtteid!" kirjutas minister oma Facebooki seinal.