50 NIPPI Vastlakukkel = 45 minutit kardiot; Paljas Porgand; Anu Saagim; Sportland; My FitnessVideo: Erlend Štaub
Inimesed
13. veebruar 2018, 08:51

50 NIPPI | Vastlakukkel ei tee sind paksuks, 45 minutit kardiot ja asi vask! (19)

Klassikalises vastlakuklis on keskmiselt 280 kilokalorit. Normaalse inimese päevane energiavajadus on keskmiselt 2000 kalorit. Seega pole paar lumivalge mütsikesega võrgutajat miski surmapatt. See on hoopis puhas nauding ja emotsionaalne rahuldus, mille tusameelsel veebruarikuul kõik auga oleme välja teeninud.   
Paljas Porgand - blogija; Anu Saagim; Lemmo Jaanus - My Fitness treener

 „Sai teeb paksuks, nisujahu teeb paksuks, pasta teeb paksuks, kartul teeb paksuks...“ Nii ütleb pea iga toitumisspetsialist ja fitness-treener. Kas ka Sina oled selle lolli mantraga kaasa läinud? Kas tõesti jätad isuäratava kukli söömata ainult sellepärast, et sa ei viitsi oma tagumikku diivanilt püsti ajada ja mõnusale suusa- või uisuringile suunduda? 

Värskelt ahjust tulnud kohev kukkel, päris vahukoore ja hõrgu toormoosiga ei ole sinu vaenlane number üks! Fitness-blogija tavaline jutt on, et valk on hea ja sai on halb. Küpsetistesse nisujahu panna on rõve ja et asendame selle hoopis tatra- või mandlijahuga. Ehtsa vahukoore aga asendame keemiat täis proteiinitootega ning tulemuseks on supertervislik vahepala. What! See, kes usub fitness-guru väidet, sai teeb paksuks, aga suhkruvaba, vegan, gluteenivaba saiapäts hoopis peenikeseks, siis no tõesti! Jutt peaks käima pigem kogustest ja rõhk võiks olla lausel: "Ära söö ennast üle!"

Alates möödunud nädalast olen iga päev nahka pannud vähemalt kaks vastlakuklit. Kas ma näen teie arvates välja paks?

Minu nipid on lihtsad. Õnneks on minu tänavanurgal kohvik, kus valmistatakse kukleid mitmevilja jahusegust või tatra- ja mandlijahust. Sees on hapukas pohlamoos ja vahukoore asemel kookoskreem. Sobivad suurepäraselt kaalujälgijale. Samas müüakse ka ehtsaid vastlakukleid nisujahust, vaarikamoosi ja rammusa vahukoorega. Need on mõeldud elunautlejatele, kes oskavad piiri pidada. Mmm, kui mõnus!  

Elu mõte on nautimine. Täna ostan mitu karbitäit vastlakukleid ja jagan neid sõpradega. Seejärel võtame kelgud ja lähme liugu laskma. Mis võiks olla veel toredam! Vastlapäeval tehakse seda, millest paastu ajal on kavas loobuda, ehk siis süüakse rammusat toitu ja pidutsetakse nii, kuis jaksu on. Tee seda sinagi!