Tamar Nugis
Inimesed
12. veebruar 2018, 13:12

Täiendatud 14:29 Vanemuise kommentaariga!

"Hüljatute" peaosatäitja mikrofon streikis etendusel: natuke kurvaks teeb muidugi

Õhtulehele kirjutab murelik lugeja, et eile, 11. veebruaril Nordea kontserdimajas toimunud etendus „Hüljatud“ ei läinud päris nii, nagu see minema oleks pidanud. Lugeja ütleb, et Javerti rollis olema pidanud Marko Matvere oli haigeks jäänud ning teda asendas Tamar Nugis, kes pidi toime tulema nii mõnegi tehnilise viperusega.

„Minul polnud osatäitja vahetuse vastu midagi, Tamar oli oma rollis suurepärane. Küll aga hakkas mehest esimese vaatuse lõpupoole üsna kahju. Ühel hetkel oli kuulda, et Tamari mikrofon streigib ning tema hääl kõlas justkui tünnipõhjast, mikrofon kumises ja oli aru saada, et midagi on valesti. Vahepeal katkes heli täiesti. Eriti kahju oli sellest seetõttu, et Tamaril tuli esitada üksi terve pikk lugu, mis streikiva mikrofoni tõttu täiesti aia taha läks. Helimeeski oli päris õnnetu näoga, vajutas seal igasugu nuppe, hoidis vahepeal peast kinni, vajutas jälle igasuguseid nuppe ning hoidis taas peast kinni. Pärast vaheaega oli tehniline probleem õnneks lahendatud ja Tamaril oli võimalus oma häält täies ilus näidata,” kirjutab lugeja.

Küsisime kommentaari ka Tamarilt endalt, kes ütleb, et tema ei saanud laval aru, et midagi valesti oleks. Lavalt maha tulles tulid aga tehnikud tema juurde ning vahetasid mikrofoni ära. „Laval olles ma ei saanud sinna midagi parata, see ei ole minu töö.“

Tamar teab, et Matvere on hetkel bronhiidis. Nugis teadis kolleegi haigusest juba reedel, kuid nad leppisid kokku, et viimane kontroll on pühapäeval. Kui Matvere tunneb ennast siis paremini, annab ta sellest Tamarile teada, kuid mehe enesetunne oli siiski piisavalt halb, mistõttu tuli Nugisel ise lavale astuda.

Mis tunne oli uuesti lavale minna, kui Tamar teada sai, et tema soolo tehnilistel põhjustel ebaõnnestus? „Nagu ma ütlesin, mina isiklikult ei saanud sinna midagi parata. Muidugi natuke kurvaks teeb, kui sa tead, et 2000 inimest on saalis ja nad ei saanud sinu esitusest kõige paremat kogemust. Aga muidugi ma isiklikult ei ole ka kõige rõõmsam,“ tunnistab Nugis.

Vanemuise kommunikatsioonijuht Kertu Tombak ütleb, et Marko Matvere naaseb Javerti rolli 2. märtsi etendusel Vanemuise suures majas. "Etendusi tasa ei tehta," sõnab ta vastuseks küsimusele, kas Matvere võtab siis enda teha mõne Nugise ülesastumise. 

19. detsembril jäi Tartus Vanemuise teatris „Hüljatute“ etendus sootuks ära, sest peaosaline Koit Toome haigestus.