Foto: Youtube/ kaareltalvoja
Tele
12. veebruar 2018, 13:56

RETROLAKS | VÕIMALIK VAID 90NDATEL! Kas mäletad, kuidas populaarses tutvumissaates lapsed endale kohtingupartnerit otsisid? (6)

Saade "Reisile sinuga" oli 1990. aastate populaarseim tutvumissaade, mille kaudu käisid õnne, armastust või lihtsalt vallatut seiklust otsimas paljud mehed ja naised. Kui üldjuhul jäi saates osalejate vanus siiski passiikka, siis jõudis teleekraanile ka üks üsnagi kummaline ja nüüdseks juba sürreaalsevõitu erisaade - reisikaaslast otsisid endale lapsed.

Muide, samas erisaates tegi oma teledebüüdi mõned aastad hiljem reality-šõust "Salasuhe" tiibadesse saanud Pirjo.

Kõnealuses laste-eris oli külalisteks Pirjo Rakverest, Anni Kärdlast ja Liina Paidest. Kõik kolm istusid nagu nukukesed, jalg üle põlve, toolidel ja vastasid seina taga viibinud tundmatu poisi küsimustele. Hurmur, kes seina taga istunud pisikestele tüdrukutele küsimusi esitas, oli Tartust pärit Meelis, kel oli ees minek 4. klassi. Ajalehepoisina karjääri teinud noormees küsis tüdrukutelt väga arukaid ja konkreetseid küsimusi. Põletavam neist oli see, mida teeksid tüdrukud situatsioonis, kus poiss paneks neile konna krae vahele. 

Lisaks visati õhku küsimus, milline peaks olema tüdrukute meelest ideaalne (reisi)kaaslane. Pirjo tahtis kaaslast, kes ei oleks väga lühike ega paks. Liina unelmate poiss oleks mustade siledate juustega, temast vanem ja pikem, lisaks heasüdamlik ja tark. “Selliseid mehi, nagu meie tahame, tavaliselt ei ole. Niiet unusta ära, mida sa praegu rääkisid,” vastas Aunaste.

Youtube'i avarustes olev erisaadet on praeguseks vaadatud 13 180 korda. Pole ka ime, sest kõnealune saatelõik on ühtpidi nii humoorikas kui kõhedavõitu. Ei kujutaks tänasel päeval ju ette, et lapsi näiteks "Prooviabielu" või "Maamees otsib naist" erisaates näeksime.

"Reisile sinuga" esimene osa oli ETV eetris juba 1993. aastal. Esmalt juhtis saadet Maire Aunaste ning saade oli tol ajal tohutult populaarne, aastatel 1995-1997 oli vaatajaid ligi 400 000. Aastal 1998 võttis saate juhtimise enda peale Vahur Kersna, 2000. aastal kolis saade üle Kanal 2te ning saatejuhiks sai Henrik Normann. Mõni aeg hiljem hakati saadet näitama Tallinna TV ekraanil, kus saatejuhi auväärset rolli täitis Anu Saagim.

Sea end retrolainele ja vaata nostalgiat pakatavat videot!