Sellised olid läinud eelmisel presidendi vastuvõtul pakutavad suupisted.Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
12. veebruar 2018, 06:50

Presidendi vastuvõtul valmistab suupisteid 17 kokka (18)

Eesti vabariigi 100. aastapäeva vastuvõtuks 24. veebruaril Tartus Eesti Rahva Muuseumis valmistavad suupisteid 17 kokka. 

Soolaseid suupisteid valmistab 15 kokka ja lisaks tegelevad kaks kokka magusaga, ütles presidendi kantselei pressiesindaja Mailin Aasmäe Õhtulehele.

Üks kokkadest, Raul Liebenau, kes soolaseid suupisteid valmistab, on Delfi teatel Kildu ratsakeskuse külalistemajast, mille omanik ja tegevjuht on endine poliitik Priit Toobal. „Eelmisel presidendi vastuvõtul Tallinnas Estonias pakkusid tippkokad kokku ligi 18 000 soolast ja magusat suupistet: neid valmistasid seitse tippkokka ning esindatud olid ka varasema aasta noorkoka, noorkondiitri ja koolikoka konkursside võitjad. Eelmisel aastal oli põhiülesandeks väärtustada Eesti toorainet ja valik tehti nii, et esindatud oleks võimalikult palju Eesti piirkondi.“