Foto: Ragne Värk
Mitmesugust
10. veebruar 2018, 11:45

RETSEPT: Oapasteet

Selles pasteedis on linnu- või loomamaksa asemel kasutatud hoopis ube. Sellest hoolimata on leivamääre oma olemuselt, maitselt ja tekstuurilt klassikalise maksapasteediga väga sarnane.
  • 100 g kuivatatud põldube
  • 100 g porgandit
  • 1 väiksem sibul
  • 50 g taluvõid
  • 1 sl värsket tilli, hakituna
  • soola, pipart, suhkrut

Keeda oad vees pehmeks. Lisa keemise lõpus sool. Nõruta! Keeda teises potis porgand vees pehmeks, nõruta ja säilita kindlasti pool tassi keeduvedelikku. Haki sibul ja prae pannil õlis klaasjaks. Pane kõik retseptiained (välja arvatud maitseained) kaussi ja mikserda ühtlaseks massiks. Sobiva tekstuuri saavutamiseks vala mikserdamise ajal juurde pisut kõrvale pandud keeduvedelikku. Vajadusel maitsesta.

NIPP! Võimalusel pane oad likku eelmisel päeval, et järgmisel päeval keetmisprotsessi lühendada!

Foto: Ragne Värk