Liisa PakostaFoto: Martin Ahven
Inimesed
9. veebruar 2018, 15:17

Pakosta Sanderi pihtimusest: mul on hea meel, et mu sisetunne osutus õigeks ja tegelikke kannatajaid polnud! (113)

„Pole vaja volinikuga pahandada, sest näitlejad pani halba olukorda ikka seriaali turundamine väljamõeldud looga, nagu Sander takkajärgi tunnistab,“ arvab võrdõigusvolinik Liisa Pakosta. 

Õhtuleht avaldab täismahus Liisa Pakosta kommentaari Mart Sanderi kirjale, milles mees kirjeldas, kuidas käis saatesarja "Litsid" casting ja mida ta intervjuus öelduga mõtles.

Meenutan, et mu kommentaar Sanderi poolt öeldule algas sõnadega: "Esiteks see tundub olevat pigem provokatsioon tähelepanu saamiseks, ehk et nagu Mart Sander on seda ise sõnastanud – enesemüük on nii oluline, et raha paneb inimesed valetama. Kuna produtsendid ja ahistamine on praegu kuum teema, siis äkki ta mõtles selle välja, et skandaali abil suurendada vaatajaarvu? Sest kirjeldus on nii ebaprofessionaalne lihtsalt. Või usun ma inimestest liiga palju head?”

Pole vaja volinikuga pahandada, sest näitlejad pani halba olukorda ikka seriaali turundamine väljamõeldud looga, nagu Sander takkajärgi tunnistab. Seda, kas näitlejatel oli naljakas enda värbamise kohta Mart Sanderi intervjuust väljamõeldisi lugeda, saavad hinnata nemad ise - nii need näitlejad, keda valiti, kui ka need, keda ei valitud.

Kui Mart Sander ootas volinikult huumorit, siis vastuseks saadud Eestis kehtiva tööõiguse tutvustus valmistas arusaadavalt pettumuse.

See ei ole eriti naljakas teema tõesti -  kui näiteks autojuht teeb tööl alkoholijoobes avarii, siis ei aita itsitavad vabandused ühtegi ohvrit, et oh, sai ainult lõbu pärast napsutatud.

Ja kui tööle värbaja ütleb, et tema saab sotti üksnes alkoholijoobes inimesest, siis see ei ole professionaalne, lubage mul selle juurde jääda, kuni Eesti Näitlejate Liit või Balti Filmi- ja Meediakolledž ei ole vastupidist kinnitanud. Mul on hea meel, et sisetunne provokatsioonist osutus õigeks ja tegelikke kannatajaid polnud. See on hea! Aga kui oli, ning nüüd mõnel püksid lihtsalt püüli sõeluvad, siis teavad võimalikud ohvrid nüüd vähemasti oma õigustest.

Soovin Mart Sanderile edu loomingulisel teel ning tööandjana veidi kannatlikkust tööõiguse ning enda kõrval ka teiste inimeste õigustega tutvumisel!

Õhtuleht, 9. veebruar 2018. Foto: Õhtulehe arhiiv