Video: Erlend Štaub
Üritused
3. märts 2018, 10:53

ÕL VIDEOANKEET | Milline näeb Stig Rästa jaoks välja täiuslik päev?

„Eesti laulu“ finaalis astub teiste seas võistlustulle Stig Rästa lauluga "Home".

Stig Rästa lood on viimastel aastatel „Eesti laulul“ kõvasti rokkinud. Stig esindas Eestit koos Elina Borniga 2015. aastal Eurovisionil ning mullu laulis tema kirjutatud lugu eurolaval Jüri Pootsmann.

Stig on selgitanud ERR-i veebistuudios, et võistlusest osa võtma ajendas teda paljuski igavus. „Mõtlesin sellele juba mitu kuud tagasi ja hakkasin teadlikult laulu kirjutama. Mõtlesin, et kui tuleb mingi lugu, siis ma lähen, kui ei tule, siis ei lähe.“ Nii sündiski pala „Home“, mida ta esitab laval täiesti üksi. „Home“ räägib sellest, kuidas maailmas toimub pidevalt midagi jubedat, aga kodus on ikka hea ja rahulik.

Stigil on sahtlis veel päris palju juba aastaid tagasi tehtud laule, mille juurde ta aeg-ajalt tagasi tuleb. Kas ja milline sooloplaat neist tuleb, ei oska Stig veel täpselt vastata.

Otsustasime tänavustele "Eesti laulu" osalejatele läheneda pisut teise nurga alt ja uurisime neilt muu seas, kelle nad kogu maailmast (elava või surnu) võimalusel õhtusöögile kutsuks ning kui maja põlema läheb ja lemmikloomad-perekond on päästetud, siis mis oleks üks asi, mille nad kaasa haaraks.

Vaata lõbusat küsitlust videost!