Ain KaljurandFoto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
9. veebruar 2018, 12:19

Tallinna Sadam esitas endistele juhtidele tsiviilhagi (5)

Harju maakohus hakkab uuel nädalal arutama Tallinna Sadama endiste juhtide Allan Kiili ja Ain Kaljuranna (pildil) altkäemaksuvõtmist käsitlevat kriminaalasja, kus nende vastu on esitanud tsiviilhagi Tallinna Sadam.

Riigiprokuratuur süüdistab Allan Kiili ja Ain Kaljuranda 2005.–2015. aastani suures ulatuses altkäemaksu võtmises ning rahapesus. Süüdistus altkäemaksu võtmises on esitatud ka Tallinna Sadama hooldusosakonna endisele juhatajale Martin Paidele, lisaks süüdistatakse seitset füüsilist ja kaht juriidilist isikut altkäemaksu andmises ja sellele kaasaaitamises, vahendab ERR. Süüdistuse järgi nõustusid Kiil ja Kaljurand võtma altkäemaksu mitmelt ettevõttelt selle eest, et nende lepingulised suhted ASiga Tallinna Sadam sujuksid võimalikult soodsalt.

Kümne aasta jooksul nõustusid Kiil ja Kaljurand nii ühiselt kui ka eraldi tegutsedes võtma altkäemaksu peaaegu nelja miljoni euro ulatuses, märkis süüdistus. 

Kohtuasjas on Tallinna Sadam esitanud Kaljuranna ja Kiili vastu tsiviilhagi. Selle suurust sadama pressiesindaja Sirle Arro sõnul praegu ei avaldata. Kohus pole veel otsustanud, kuidas tsiviilhagi edasi menetletakse, kas eraldi või koos kriminaalasjaga.