Mariann Treimann ehk Mallukas pole Maalehele trahvi ära maksnudFoto: Alar Truu
Eesti uudised
9. veebruar 2018, 11:21

Mallukas pole Maalehele trahvi tasunud (44)

Tuntud blogija Mariann Treimann ehk Mallukas jagas aasta alguses enda blogis Igor Mangi horoskoopi, mis on igal aastal väljaande üks loetavamaid artikleid. Maaleht esitas Treimannile kahjunõude, mille maksmise tähtaeg oli 2. veebruaril. Blogija pole siiani trahvi tasunud.

Kahjunõue saamata jäänud tulu eest oli 5320 eurot, millele lisandusid õigusabikulud 1104 eurot. Kokku pidi blogija Maalehele tasuma 6424 eurot 2.veebruariks. Tasumata jätmise korral on õigus Maalehel kohtusse pöörduda.

Mallukal on suur lugejaskond, kes asus kohe murele lahendust otsima. Mitu kaasaelajat kirjutas, et kui iga blogijälgija annaks kasvõi ühe euro, saaks trahvi tasutud. Jälgijaid on Mallukal üle 47 000. Mõni päev pärast trahviskandaali oli blogija kontole kantud juba üle 900 euro. Hetkeseisuga on täpne annetuste summa teadmata. 

4. veebruaril, kaks päeva pärast maksutähtaega pärib lugeja blogi kommentaariumis Mallukalt, kas trahv on makstud. Blogija vastas küsimusele eitavalt.

Õhtulehe täiendavatele küsimustele seoses maksmata jätmisega pole Treimann reageerinud. Samuti jäi napisõnaliseks Maalehe tegevtoimetaja Raivo Murde, kes tõdes, et ei saa teemat kommenteerida. "Mõlema poole juristid suhtlevad omavahel," märkis ta.

Mariann Treimann jagas Igor Mangi horoskoopi enda blogis 4. jaanuaril. Naine on tunnistanud, et tegi valesti ja mõistab oma viga.