100 aastat eesti punkiFoto: Factory
Saund
8. veebruar 2018, 14:48

JUUBEL: Singer Vinger, J.M.K.E. ja Psychoterror ehk 100 aastat Eesti punki! (4)

EV100 eel, 23ndal veebruaril toimub Tallinnas, klubis Factory juubelikontsert „Sada aastat eesti punki“, kus astuvad üles läbi aegade kõige vägevamad Eesti punk-bändid Singer Vinger, J.M.K.E. ja Psychoterror. Kontserdiga tähistatakse nii Eesti Vabariigi 100ndat juubelit kui vabamõtlemist ja iseolemist iseenda õhukeses kestas.

Kunstikooli punk-rock orkester Singer Vinger eesotsas multimees Hardi Volmeriga on peegeldanud alati elu olulisi hetki: kasvuraskusi, massihullusi või olmehellusi iroonilises võtmes. Hoolimata üle keskmise tarkadest laulusõnadest ja nutikatest viisidest, on bändi lugude sõnum alati hurraaga rahva südameisse marssinud.

Kiire ja vaimukas J.M.K.E. on tõeline maiuspala neile, kes armastavad teravausi ja otseütlemisi ning nutikat kujundlikku keelt. Ansambli kunstiline juht Villu Tamme on lihtsalt eeskujulik inimene, keda armastavad kõik lastest raukadeni. Nelja aasta eest valisid kriitikud J.M.K.E. albumi “Külmale maale” Eesti kõigi aegade parimaks  albumiks. 

Huligaanijõuk Psychoterror eesotsas tänavapoeet Freddy Grenzmanniga on tänini kõige rajum ja ohtlikumalt mõjuv punk-üksus Eestis. Kuigi ansambli hoiak ja tundetoon on liikunud ajas vihaselt otseütlemiselt melanhoolse mõistukõne poole, on bänd endiselt sama hoogne ja ettearvamatu.

Õhtujuht on igahaljas rokitaat Riho Baumann.

Bändide vahele mängivad plaadimuusikat luuletajad FS ja Chungin.

Pidu algab kell 21.00

Üritus Facebookis
Osta pilet SIIT!