Ants LaaneotsFoto: Arno Saar
Eesti uudised
7. veebruar 2018, 13:10

VIDEO | Erukindral Laaneots: Eestis on relvastust 80 000 sõdurile (69)

Kui järgmine kaitseväe juhataja Martin Herem on öelnud, et sõjaajal on Eestil võimalik lahingusse saata 21 000 sõdurit, siis endine kaitseväe juhataja ja praegune riigikogu liige erukindral Ants Laaneots märkis, et tegelikult on Eestis käsirelvi ja ka muud relvastust 80 000 sõdurile.

Laaneots rääkis, et Eestil pole tarvis Kaliningradi eksklaavi viidud Iskanderi rakettide pärast muretseda, sest Venemaal on lihtsamaid võimalusi Eesti kaitsevõimekuste nõrgendamiseks, näiteks pommitajate või hävitajate kasutamine meie kahe brigaadi halvamiseks, vahendab ERRi uudisportaal.

Kui meie piirkonnas peaks puhkema sõjaline konflikt, kuhu on tõmmatud ka NATO, siis Laaneotsa hinnangul Soome Eestile sõjaliselt appi ei tuleks, sest tegeleks eelkõige enda julgeoleku tugevdamisega. Küll, aga toetaks nii Soome kui ka Rootsi Laaneotsa hinnangul Eestit ilmselt materiaalselt ja lubaks Natol oma territooriumi kasutada Balti riikideni jõudmiseks.

Reformierakonnaga liitus Laaneotsa enda sõnul seetõttu, et selles erakonnas sõjalist kompetentsi ei olnud ja nii otsustatigi koos Johannes Kerdiga Reformierakonda astuda ja riiki sõjaliste teadmistega aidata.