Tiina LokkFoto: Alar Truu
Inimesed
7. veebruar 2018, 12:58

Lugejad arvavad: ahistamisteema hakkab juba ahistama (222)

Eilses "Radaris" rääkisid tuntud ja vähem tuntud naised oma seksuaalse ahistamise kogemustest. Õhtulehe veebis tekitas see palju vastukaja ja arvamusi oli seinast seina. Kõlama jäid mõtted, ahistamiste teema pideva kajastamisega on üle pingutatud ning teema on ebaõiglaselt meestevastane, sest kõrvale jäetakse juhtumid, kus üks naine ahistab teist.

"Rääkida tuleks ka sellest, kuidas naised töökeskkonnas ahistavad neid naisi, kes nende kriteeriumile ei vasta, teisisõnu ei osale kambakates ega kohvinurga klatšikates. Igas suuremas kollektiivis leidub isehakanud "eliit", mingid suvalised klatšimutid, kes tööd teha ei viitsi. Seal on reeglina keegi, kellest mingisugused keskmist sorti otsused sõltuvad (nt kes saab koolitusi ja paremaid töövahendeid) ja siis kiusatakse neid, kes tahavad lihtsalt rahus oma tööd teha ja oma rida ajada. Naiste intriigipesad on kohutavad."

"Aga miks ei räägita sellest, kuidas naised naisi ahistavad? See võib olla väga õudne. Mina olen seda kogenud kooliajal. Ega ahistamine pea alati olema seksuaalne, vahel on naised hullemad kui mehed."

"Ma ei eita, et ahistamine eksisteerib, aga see teema on totaalselt üle võlli keeratud. Mina loen siit välja ühe lähisuhtevägivalla juhtumi ja mitu ebaõnnestunud flirdikatset. Õppejõu teema on tõesti ahistamise moodi - pikalt kestnud, jõupositsioonilt ja tõi kaasa selle, et ahistav jäi ahistaja suva pärast ilma millestki, millele tal õigus oli."

"Ahistamine on see, kui naist kisutakse, tõugatakse, tehakse füüsiliselt haiget. Aga seal mõni lugu küll ei ole ahistamine.Varsti ei julge ükski mees enam naisele sügavalt silma vaadata, kätt seljale panna, õrnalt naist käest katsuda ega komplimenti teha. Naised pistavad ta kohe puuri."

"Teate, kogu see jama juba ahistab mind! Lõpetage ära see lollimängimine. Ma ei tolereeri naistevastast vägivalda ja pole seda ise teinud. Aga mul on tunne, et mind juba üritatakse ette süüdi mõista meheks olemise eest. Kanakari, te devalveerite tegelikud naiskannatajad!"