Mart LaarFoto: Jörgen Norkroos
Eesti uudised
7. veebruar 2018, 08:14

Mart Laar: kahetsen, et omal ajal eesti keele panek vene koolidesse tegemata jäi (54)

Eesti esimene peaminister Mart Laar rääkis Eesti Ekspressile, et eesti keele panek vene koolidesse on üks neid asju, mille tegemata jätmist ta endise valitsujuhina kahetseb.

"Et meil „Rossija!“-karjujaid täna just üldse ei oleks, seda ma ei usu, aga vähem oleks kindlasti. Oleksin pidanud pigem Anna Levandi tõstma eestikeelse hariduse jõustamise etteotsa," mõtiskles Laar.

Poliitik lisas, et pensionireformi oleks võinud samuto otsustavalt ära teha. "Mõtle, kui palju inimestel oleks juba sambasse kogutud, kui viis aastat varem oleks koguma hakatud," seletas Laar.

Refereeritud artikli täistekst Eesti Ekspressis.

Nädalapäevad tagasi esilinastus Apollo kinos Raimo Jõeranna ja Kiur Aarma hoogne dokumentaalfilm "Rodeo", mis räägib Mart Laari esimesest valitsusajast.

Taasiseseisvunud Eesti esimesele põhiseaduslikule valitsusele, mis saab noore ja kogenematu peaministri Mart Laari juhtimisel võimule 1992. aasta sügisel, ei ennustata valitseva kaose keskel paari kuudki. Ometi suudetakse võimul püsida kaks aastat, viies ellu hulga radikaalseid reforme.