Foto: erakogu
Mitmesugust
7. veebruar 2018, 07:46

Marten Kuningas: "Armastan teed, mida joon ja käin."

Marten Kuningas, oma bändiga Miljardid ­hiljuti ­kolmekordselt auhinnatud muusik, võib ­tähtsaimaks saavutuseks pidada siiski läinud ­aasta juulis sündinud poega. Mees alustab ja lõpetab oma päevi pisikese Teodori eest hoolitsedes.

Marteni elus on kodu ja töö tihedasti põimunud. «Suur osa minu tööst algab kodust. Seal ma kosun, kogun mõtteid ja jõudu. Töö on inimesed, kellega kohtun, ja nende ideed.» Ka pärast karikasadu Eesti muusikaauhindade galal ei jäänud Miljardid loorberitele puhkama, vaid korraldasid Marteni kodus Käsmus bändilaagri, soojenduseks «Eesti laulule». «Sünkroniseerisime oma pulsse. Kevadel anname välja nelja looga EP – siis kuuleb,» sõnab mees asjalikult.

Millal edukas ja uljas bänd oma esimese miljardi teenib? Laulja rehmab käega: «Ah, olen teeninud neid päevast, mil sündisin.» Ta selgitab, et teadlased on püüdnud inimese rakud kokku lugeda – üks arvutus ütleb, et neid on meie kehas umbes 37,2 triljonit. «Kui nüüd uskuda, et inimese rakud uuenevad täielikult iga seitsme aasta tagant, olen praeguseks hetkeks teeninud juba umbes 170,1 triljonit,» muigab ta, et see on pelgalt rakkudes. Kui aga loendada kõiki mõtteid, mis elu jooksul mõeldud, ja liivateri või rohuliblesid, millel käidud, saab neile mitu mitmemiljardilist astet juurde kirjutada. Seega raha ei ole teema. Elu on nauding, kui töö on kirg.

Armastusest rääkides võib tajuda aga Marteni romantilist ja loomingulist olemust. «Armastus on see, kui kaks inimest vaatavad teineteisele silma, pilkudes ainult puhas peegeldus. Armastus on soe pihk sõbra õlal. Armastus on aus sõna. Armastan inimesi, kes minu elus on praegu, ja neid, kes on olnud. Armastan teed, mida joon ja käin,» võtab muusik vestluse sügavmõtteliselt kokku.

Artikli täismahus lugemiseks:
Telli digiajakiri €/kuu
Oled juba lugeja? Logi sisse