Üritused
3. märts 2018, 10:53

ÕL VIDEOANKEET | Mida küsiksid ansambli Vajé liikmed võimalusel kristallkuulilt? (1)

„Eesti laulu“ finaalis astub teiste seas võistlustulle ansambel Vajé, mis koosneb Stefan Airapetjanist ning Hans Noormetsast, kaadri taga toimetab ka Karl-Ander Reismann.

Stefan räägib, et Hans kirjutas talle aasta tagasi, et tal on üks demo, võiks kokku saada ja loo teha. „Siis tegutsesime mõnda aega ja meile kirjutas Karl-Ander,“ räägib Stefan. Hans ütleb, et just Karl-Ander andis mõtte, et võiks teha sellise loo, nagu praegu „Eesti laulule“ jõudnud on. Lugu „Laura“ on sündinud spetsiaalselt võistluseks. „Muidu teeme me teistsugust muusikat. See on väga poplaul, meie teeme muidu elektroonilist ja tantsumuusikat,“ ütleb Hans. Edasi plaanivad nad popmuusika ühendada elektroonilise ja tantsumuusikaga.

Lugu „Laura“ räägib Stefani endisest pruudist. „Mul tuli esimesena selline mõte pähe,“ ütleb ta. Endine tüdruksõber reageeris enda laulu sisse panemisele hästi. „Saime kokku ja rääkisime sellest,“ sõnab Stefan. Üks Laura on kuttidega ka laval – nimelt nende taustatantsija. „Me nägime üht efekti, mis oli väga äge ja vajas ka tantsijat. Kui meil on olemas nii andekaid tantsijaid, siis miks mitte.“ Koreograafina on poistel abiks Eghert-Sören Nõmm.

 

Mida tähendab aga nende bändinimi Vajé? „Filipiini keeles tähendab see edukat ja tähtedest võiks kokku lugeda „Viljandist armeenlane ja eestlane“,“ selgitab Hans. Nimi tuli ajurünnaku tulemusena. „Olime köögis, tegime muusikat ja meil oli külas ka üks õpetaja Hollandist. Rääkisime nimedest ja ma ütlesin alguses, et sellist nime kindlalt ei tule. Lõpuks tuli ikka,“ naerab Hans.

Hans ja Stefan on „Eesti laulu“ võistlustules esmakordselt. „Normaalne, rahulik on,“ ütleb Hans. „Esimesel päeval oli natuke pinge peal,“ tunnistab Stefan, kuid lisab, et mida aeg edasi, seda kodusemaks telemaja muutub.

Konkurente kuttidel enda sõnul ei ole, kuid ise on nad väga suured Elina Nechayeva fännid. „Meile väga meeldib tema laul,“ ütleb Hans.

Otsustasime tänavustele "Eesti laulu" osalejatele läheneda pisut teise nurga alt ja uurisime neilt muu seas, kelle nad kogu maailmast (elava või surnu) võimalusel õhtusöögile kutsuks ning kui maja põlema läheb ja lemmikloomad-perekond on päästetud, siis mis oleks üks asi, mille nad kaasa haaraks.

Vaata lõbusat küsitlust videost!