Marko Matvere Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti Vabariigi 100. juubel
5. veebruar 2018, 11:58

Marko Matvere: sain teenetemärgist teada raadio otse-eetris ja mõtlesin, et saatejuht teeb nalja (21)

„Eks ma olen rõõmsalt üllatunud. Ma ei tea küll endal mingeid teeneid olevat, mille eest see määrati. Lihtsalt vanaks saamine või jäämine pole iseenesest veel teene,“ muigab presidendi teenetemärgiga pärjatud Marko Matvere.

Matvere usub, et autasu tuli talle rahvamuusika populariseerimise eest. „Ei tea, mis komisjon arvas või mõtles. Pensionile ma veel ei jää, tervis on ka korras,“ muigab eile 50. sünnipäeva tähistanud mees.

Matvere sai tunnustusest teada täna hommikul Vikerraadio otse-eetris, kus ta „Vikerhommikus“ külaliseks oli. „Ma mõtlesin alguses, et kas ta teeb mingit nalja. Tema näitas, et see on tõsi,“ meenutab Matvere. Tõesti, saatejuht Taavi Libe teatas Matverele uudise, mispeale viimane hetkeks vaikis ja ütles: „Ei ole kuulnud sellisest asja. Sa teed nalja?“ Marko sõnab, et selline tunnustus tuli talle ikka täiesti ootamatult. „Võiks ikka ette hoiatada. Kõigile inimestele ei meeldi sellised üllatused,“ naerab ta ja sõnab, et muidugi talle meeldis üllatus, kuid see oli sellegipoolest rabav.

Et Eesti tähistab tänavu ka 100. sünnipäeva, on Matvere jaoks teenetemärgi saamine pidulikum, kui oleks muul juhul. „Ma kavatsen kõva peo käima panna,“ lubab ta. Teenetemärgi sätib ta aga ilmselt teiste mälestusmedalite juurde, mis tal juba kodus olemas on.