Uma Thurman ja Harvey WeinsteinFoto: AFP
Inimesed
4. veebruar 2018, 08:54

Uma Thurman: Weinstein tungis mulle hotellitoas kallale (54)

Uma Thurman kirjutab laupäevases New York Timesis, kuidas tipp-produtsent Harvey Weinstein oli temaga korduvalt üritanud seksuaalvahekorda astuda.

Pariisis oli filmimogul kutsunud näitlejatari sauna. Uma oli üleni nahkrõivastes, Harveyl oli seljas hommikumantel. Kui näitlejatar produtsendi lähenemiskatse peale naerma hakkas, oli too kohmetusest pagenud.

Kuid pärast seda oli Weinstein Londoni peenes Savoy hotellis näitlejatarile kallale tunginud.

„See tuli täiesti ootamatult. Ta surus mu maha. Ta üritas end mulle peale pressida. Ta üritas end paljastada. Ta tegi kõikvõimalikke ebameeldivaid asju,“ kirjutas Weinsteini produtseeritud „Pulp Fictioni“ ja „Kill Billi“ täht.

Uma lisab, et Weinstein teda siiski ei vägistanud. „Oled nagu loom, kes minema vingerdab - nagu sisalik. Tegin kõik, mis suutsin, et rongi taas rööbastele suunata. Oma rööbastele. Mitte tema rööbastele,“ kirjutas Uma, kes oli pärast seda sunnitud koos Weinsteiniga mitmetel reklaamüritustel kõrvuti poseerima.

Tema sõnul palus produtsent temalt hiljem siiski vabandust. 

Weinstein tunnistab esindaja kaudu saadetud avalduses Pariisi intsidenti, nimetades seda flirdiks, ning möönab külgelöömist Londonis, kuid eitab selle vägivaldsust ja isegi kehalisust. Produtsent ähvardab Thurmanit valetamise eest kohtusse kaevata.