Joonas Suotamo ja tema elukaaslane Milla "Viimaste jedide" esilinastusel.Foto: REUTERS
Inimesed
2. veebruar 2018, 11:03

211sentimeetrine soome Chewbacca Joonas Suotamo sai isaks

„Tähesõdade“ sensatsioon Joonas Suotamo teatas Instagramis rõõmsat uudist: tema elukaaslane Milla sai lapsega maha.

„Teisipäeval sündis meie pisipoeg,“ kirjutas 211 sentimeetri pikkune soome hiid, kellele Chewbacca roll oli sülle sadanud täiesti ootamatult - „Tähesõdade“ tegijad pöördusid Soome korvpalliliidu poole palvega leida 210 cm pikkune siniste silmadega mees.

Kuna Joonas on  pikka kasvu, pole ime, et ka poeg on tubli tükk. „Ta kaalus 4380 grammi ja on 55 sentimeetrit pikk,“ kuulutas õnnelik isa. „Tere tulemast maailma, mu poeg!“

Suotamo asendas juba 2015. aasta filmis „Star Wars: Jõud tärkab“ mõnes stseenis Chewbacca senist kehastajat Peter Mayhew'd. Kuid mullu esilinastunud „Viimastes jedides“ on algusest lõpuni Chewbacca rollis nägus soomlane. Viies „Tähesõdade“ filmis mänginud 73aastane Mayhew jäi pensionile ning piirdus konsultandi ülesannetega.

Detsembrikuus poseeris Joonas Los Angelese maailmaesilinastusel täieõigusliku staarina ning sai Londonis Euroopa premjääril kätt suruda printside Williami ja Harryga, kes kirglike fännidena uues linateoses väidetavalt tähesõdalastena sutsaka tegid.

Harrison Fordi karvase sõbra rollis jätkab Joonas ka maikuus esilinastuvas „Tähesõdade“ sõsarfilmis „Solo: tähesõdade lugu“.