Aden RayVideo: Jörgen Norkroos
Saund
6. veebruar 2018, 12:00

ÕL VIDEOANKEET | „Eesti laulu“ poolfinalist Aden Ray sooviks õhtusöögile minna Jaak Joalaga (2)

Tuleval laupäeval astub „Eesti laulu“ poolfinaalis teiste seas võistlustulle ka Nikita Bogdanov ehk Aden Ray. Mees esitab lugu „Everybody’s Dressed“. Muide, mees on tegelikult kord juba „Eesti laulu“ poolfinaali pääsenud, kuid diskvalifitseeriti aastal 2010, sest tema võistluslugu lekkis liiga vara internetti.

Eestis sündinud ja Ameerikas elav Aden Ray ütleb, et sattus seekord võistlusele kogemata. „Tulin Eestisse ja nägin võistluse infot. Mõtlesin, et miks mitte osaleda, sest olen nagunii paar kuud siin. Mul oli hea lugu ja mõtlesin kohe, et see on kõige sobilikum,“ ütleb ta. Poolfinaali pääsemisest teada saamine oli omamoodi naljakas. „Mart Normet helistas mulle, küsis, kas mina olen see, kes laulab. Ma ütlesin, et muidugi. Ta ei uskunud mind ja ütles, et pole minust kuulnud,“ naerab laulja.  „Ma tegin siis video ja saatsin talle, järgmisel päeval helistas Mart tagasi ja ütles, et ma olen poolfinaalis. Ma ei olnud üllatunud, kuid muidugi olin rõõmus. See on äge kogemus.“

 

Aden Ray sündis Eestis ja lõpetas siin ka kooli, seejärel õppis Peterburis. Siis avas aga Kasahstanis oma muusikastuudio ning paar aastat tagasi tegi New Yorgis produktsioonifirma. „Vahel käin ikka Eestis ka, sest igatsen seda riiki ja oma lemmikkohta Saaremaad.“ Mehe ema elab Eestis, kuid siiski ei tahaks ta ise siin terve aasta elada. „Mulle meeldib siinne sügis ja hea meelega veedan seda Saaremaal. Sügis on väga depressiivne ja vaikne, mulle meeldib pimedus. Aga elada siin 365 päeva aastas… minu jaoks on praegu siin väga külm!“ naerab ta ja ütleb, et talle meeldib ikka vahel päikest ka näha.

Lugu „Everybody’s Dressed“ räägib mehe sõnul inimestest, kes kannavad ühiskonna ees maske. „Kui õhtul koju tagasi tuleme, tunneme end teinekord üksikult, sest kodust väljas ei ole me need, kes oleme kodus. Laul on ka sisemisest tugevusest.“ 

Otsustasime tänavustele "Eesti laulu" poolfinalistidele läheneda pisut teise nurga alt ja uurisime neilt muu seas, kelle nad kogu maailmast (elava või surnu) võimalusel õhtusöögile kutsuks ning kui maja põlema läheb ja lemmikloomad-perekond on päästetud, siis mis oleks üks asi, mille nad kaasa haaraks.

Vaata lõbusat küsitlust videost!