Üritused
5. veebruar 2018, 12:00

ÕL VIDEOANKEET | Millise võime valiksid omale „Eesti laulul“ osaleva ansambli Etnopatsy liikmed?

„Eesti laulu“ võistlus saab alguse juba sel nädalavahetusel, kui peetakse maha esimene poolfinaal. Kümne võistleja seas astub üles ka ansambel Etnopatsy, kelle lugu „Külm“ räägib tundest, kui oled armsa inimese peale pahane ja seetõttu sees kõik kokku kisub.

Etnopatsy liikmed Aile ja Elis tutvusid mullu „Eesti laulu“ poolfinaalis. „Mina olin seal ansambliga Antsud, Elis laulis Kerlile, Anisele ja Angeeliale tausta. „Käisime pidevalt teineteisest mööda. Jäime silma, sest meil on mõlemal rastapatsid. Kuna mul pole enam eriti palju rastapatsidega sõpru ja sõbrannasid, oleme vanemaks saanud ja enamik on kontoriinimesed, tekkis tahtmine Elisega lähemalt tuttavaks saada,“ räägib Aile. Pärast poolfinaali peeti koos ka järelpidu ning otsustati, et kuna nii tore on koos aega veeta, tuleb bänd teha. „Otsustasime kohe, et järgmisel aastal läheme koos „Eesti laulule“. Elis käis meil suvel Antsude juures ka abiks, siis hakkasime katsetama viise, septembri alguses sai lugu juba konkreetsema vormi,“ räägib Aile, kuidas nad võistlusele jõudsid.

 

Kui tuli teade, et Etnopatsy on valitud poolfinaali, oli Elis parasjagu sõpradega matkamas. „Istusime just maha lõunat sööma ja sain Mart Normetilt kõne. Mul läks kohe naeratus kõrvuni ja hääl mitu tooni kõrgemaks, sest ma sain aru, miks ta helistab,“ meenutab Elis ja ütleb, et ta kilkas ikka omajagu aega enne, kui suutis Ailele helistada. „Siis kadus levi ära. Elis küll helistas, aga ma ei saanud midagi aru, kas me siis saime edasi või ei saanud. Ma pidin autoga peaaegu põõsasse sõitma!“ ütleb Aile.

Lavaesitus saab Etnopatsyl olema minimalistlik, nagu nende lugugi. „Meil on laval akrobaat, aga me veel ei ütle, mis ta täpselt teeb. Praeguste proovide põhjal on küll väga kindel tunne,“ ütleb Aile ja lisab, et ta on poolfinaali eel väga elevil. Kas Etnopatsy läheb finaali? „Ikka. Paneme mängu kõik, mis meist sõltub ja loodame ikka heade Eesti inimeste toetusele.“

Otsustasime tänavustele "Eesti laulu" poolfinalistidele läheneda pisut teise nurga alt ja uurisime neilt muu seas, kelle nad kogu maailmast (elava või surnu) võimalusel õhtusöögile kutsuks ning kui maja põlema läheb ja lemmikloomad-perekond on päästetud, siis mis oleks üks asi, mille nad kaasa haaraks.

Vaata lõbusat küsitlust videost!