Inimesed

27. jaanuaril 91 aasta vanuses surnud Ikea looja Ingvar Kamprad oli terve elu väga kokkuhoidlik mees

IKEA LOOJA: „Olen kitsi ja tunnen selle üle uhkust!“ (20)

LISA KOMMENTAAR

to: Laiskus ja kadedus on samuti pahed31. jaanuar 2018, 16:13
Jah, on küll. Aga miks arvate, et k6ik vaesemad on laisad ja kadedad? Inimene on suhteliselt vaene , kui talle makstakse ülekohtuselt vähe palka, töötagu ta kui palju tahes ja kui korralikult tahes. Selline inimene ei ole laisk ega kade, küll aga ei saa ta olla rahul ega õnnelik. selliseid inimesi on meie riigis enamus.
Teie väide on küll puhtalt küüniline demagoogia. Ise olete kindlasti rikas, ahne ja kitsi?
vanasõna31. jaanuar 2018, 16:04
Moderaator korjas ära! Ju oli asjale vale lähenemine.
Rikas pole see, kes palju teenib vaid see, kes vähe kulutab.
Elas siin meie kandis üks üks pere, kus kolme pereliikme kohta tuli oma paar tuhat eurot kuus. Maakoha kohta segi väga hea sissetulek. Kuid nemad olid kogu aeg rahapuuduses. Palgast palgani ja vahel pidid juurdegi laenama. Milles asi? Aga selles, et osteti valimatult igasugust tühja-tähja. Ja mõttetult kalleid. Ja teiseks, et pea kõik veidigi suuremad ostud tehti ikka l i i s i n g u g a. Nii et suurem osa teenitust läkski igasugu l a e n u d e ning l i i s i n g u t e katteks. Mistõttu kõik ostetud asjad tulid kätte 1.5 - 2 kordse hinnaga. O r j a s i d seega vabatahtlikult l i i s i n g u firmasid ning p a n k a s i d, maksid neile k ü m n i s t. Selle asemel et veidi kõrvale panna (sissetulek oleks seda võimaldanud) ja asju sääs,tude eest osta.
vanasõna31. jaanuar 2018, 15:59
Rikas pole see, kes palju teenib vaid see, kes vähe kulutab.
Elas siin meie kandiüks üks pere, kus kolme pereliikme kohta tuli oma paar tuhat eurot kuus. Maakoha kohta segi väga hea sissetulek. Kuid nemad olid kogu aeg rahapuuduses. Palgast palgani ja vahel pidid juurdegi laenama. Milles asi? Aga selles, et osteti valimatult igasugust tühja-tähja. Ja mõttetult kalleid. Ja teiseks, et pea kõik veidigi suuremad ostud tehti ikka liisinguga. Nii et suurem osa teenitust läkski igasugu laenude ning liisingute katteks. Mistõttu kõik ostetud asjad tulid kätte 1.5 - 2 kordse hinnaga. Orjasid seega vabatahtlikult liisingufirmasid ning panku, maksid neile kümnist. Selle asemel et veidi kõrvale panna (sissetulek oleks seda võimaldanud) ja asju säästude eest osta.
Ja mis siin paarist tuhandest rääkida. on küllalt inimesi, kes mitmesajatuhandelised või miljonilisedki võidud või pärandid on osanud lühikese ajaga läbilüüa.
to rikas31. jaanuar 2018, 12:53
Maailmas on miljoneid inimesi kes kulutavad maksimaalselt paar dollarit päevas. Rikkaks ei ole nad siiani saanud. Ehk on probleem siiski kesises sissetulekus?
Rahaahne papi31. jaanuar 2018, 11:47
Peale oma pangaarve kasvatamise millegi muu peale suurt ei mõelnud. Elas naisega 40 a luksuslikult
Šveitsis, lõpuks kolis üksikuna koju tagasi. Kas ta oli õnnelik? Andmisrõõmu ja empaatiavaimu sel mehel ei tundunud kellelegi jätkuvat. Kahju.
vanasõna31. jaanuar 2018, 16:07
Jagajale jäävad vaid näpud.
On palju inimesi, kes on võitnud või pärinud miljoneid, kuid on osanud kergelt saadu lühikese ajaga viimase sendini ära kulutada.
Ahnus on üks 7-st surmapatust.31. jaanuar 2018, 11:24
"Ahnus, Omandihimu (ld avaritia) - naine, kes ratsutab kärnkonna, mägra või hundi seljas. Ahnust sümboliseerib sageli patune, käes rahakukkur. Või harpüia, kelle küünised piinavad raha või kuldseid õunu peitvat ihnurit. Ahnust sümboliseerib ka rahakirstu peal istuv mees, kaaslaseks mäger. Ahnuse atribuutideks on veel rott ja kärnkonn"
right31. jaanuar 2018, 15:51
Samas, on veel 2 surmapattu - laiskus ja kadedus - mida võib süüks panna paljudele vaestele. Seda sorti vaestele, kes nt. kesikuid toetavad.
Ahnus ja kitsidus on pahed31. jaanuar 2018, 11:01
minu meelest. Aga ehk praeguses maailmas enam ei ole? Meri ju kuulutas, et "ahnus on edasiviiv jõud."
Meenub lugu,31. jaanuar 2018, 15:13
kuidas tulevane president Meri turult õunu ostis ja nei pärast kaaslastele suure vaheltkasuga edasi müüs...
right31. jaanuar 2018, 15:56
Ma nimetaks seda heaks ärivaistuks.
Laiskus ja kadedus on samuti pahed31. jaanuar 2018, 15:54
Eks Meril oli õigus ikkagi. Poleks olnud seda edasiviivat jõudu, oleks postsovjetlik Eesti samal arengutasemel, kui Ukraina, Moldova või Bulgaaria.
Eelmisele1. veebruar 2018, 09:27
Kui poleks tõstetud lipukirjaks seda "edasiviivat" jõudu...
Siis poleks neid mõndasadat uusrikkurit, kes ülejäänud rahva viletsuse arvel elavad "paremini, kui iial enne".
Aga see-eest:
Poleks tapvat stressi, vaesust, tööpuudust ega kodutuid prügikast-inimesi.
Meditsiini ei oleks muudetud tulusaks äriks. Ja eriarstile pääseks reeglina samal päeval.
Vähki ei diagnoositaks alles EMO-s, siis, kui see on juba ravimatu.
Jne, jne...
leo31. jaanuar 2018, 10:48
Kui Volvo oli täielikult romuks sõidetud, tuli siiski hakata uut autot otsima. Kõige odavam oli Lada
poeg31. jaanuar 2018, 10:35
me panime talle kõik raha kaasa
artiklit ei ostnud31. jaanuar 2018, 10:15
Soome meedias oli palju lugeda,et autoks oli vana Volvo,riided ostis kirbuturult,seminaridelt pani tasuta pastakaid tasku jne ja kui varandust on pea 50 miljardit eurot!!!!Ms,ka ta 3 poega miljärdärid
Seda küll, aga31. jaanuar 2018, 11:15
Enne pidi kaamel nõelasilmast läbi pääsema, kui rikas taevariiki jõudma. Kahju, et teada ei saa, aga mine tea, võib olla siiski ... Minu arvates on kitsidus ikka hirmus puue. Kokkuhoidlikus ja looduse säästlikus on aga hoopis teine tera.
rikas31. jaanuar 2018, 12:13
pole see, kes palju teenib, vaid see, kes vähe kulutab. Rahvatarkus.
Teadja31. jaanuar 2018, 16:14
ja selle tähendus ei ole KITSI☻
eh31. jaanuar 2018, 22:48
mees oli osav mainekujundaja - tegelikult elas ta oma parimad aastad luksuses ning sõitis Ferraridega. Seda nn.suurt rahvalikku vaesust etendas ta vaid oma elu lõpuaastail Rootsis kohalikele ametnikele.