Annely AkkermannFoto: TEET MALSROOS
Eesti uudised
30. jaanuar 2018, 19:47

Annely Akkermann lahkus IRList: IRL ei ole enam see Isamaaliit, kuhu ma 16 aastat tagasi astusin (59)

Endine riigikogu liige Annely Akkermann teatas sotsiaalmeedias, et tema teed Isamaa ja Res Publica Liiduga läksid lahku.

"Nüüd on ilmselt õige aeg panna siia üles teade, et astusin paar nädalat tagasi IRList välja. IRL ei ole enam täna see Isamaaliit, kuhu ma 16 aastat tagasi astusin," kirjutab Akkermann Facebookis.

"Ma ei tea, kuidas see juhtus, et IRL madalapalgaliste maksualandusest kasvatati välja põhimõtteliselt astmeline tulumaks, mille eest Kesk ja Sotsid aastaid võitlesid, isegi kui "küüru" loogilisuse ja õigluse üle võib arutleda," imetab Akkermann. "Ma ei tea, kuidas see juhtus, et IRL, kes varem toetas lihtsat ja arusaadavat maksusüsteemi, lõi süsteemi, millest madala ja keskmise palgaga inimene kuidagi aru ei saa ning mis kõigi eelduste kohaselt toob kaasa tulumaksu juurdemaksed 2019, mis ilmselgelt tekitavad probleeme sihtrühmale."

Akkermann ei mõista, kuidas konservatiivne erakond IRL saab öelda, et "ärme säästame, kulutame raha täna ja kohe", viidates teise pensionisamba vabatahtlikkuse ideele Seederilt.

"Tõsi, pensionifondide tootlikkus on madal, aga see on teine problemaatika, propageerida säästmisest loobumist on lapse pesuveega välja viskamine," märkis Akkermann. "Kunagi ühes telesaates ütles Siiri Sisask, et jäi poliitikas ülearuseks. Mina jäin ka. Lõpetasin kõik oma ametiülesanded erakonna sees ja esindajana, viimati lõppesid volitused Pärnu Linnavolikogus 1. novembril 2017."

Akkermann nentis, et samas ei saanud ta rahandus- ja majanduspoliitikas kaasa rääkida, erakonna sees keegi tema arvamust teada ei tahtnud ja väljaspool ei sobinud oma erakonda kritiseerida.

"Ulla, Riina, Mardid, Lauri jne, sõbrad, teiega oli hea, aga elu samme seab, hakkan minema nüüd oma kitsast rada," lisas Akkermann.