"Puuduta mind!" 11. osa Sirje Presnal, Peeter Liiv, Anu Saagim
Puuduta mind
1. veebruar 2018, 18:48

„Puuduta mind!“ igal neljapäeval kl 18 Õhtulehe veebis ja Facebookis

"Puuduta mind!" 11. saade | Peeter Liiv: silmanägemist on võimalik ka ilma operatsioonita parandada (12)

Igal neljapäeval kell 18 kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind!“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuht Anu Saagimi seekordseks külaliseks on publitsist, lektor, raadioajakirjanik, toimetaja ja alternatiivsete liikumiste aktivist Peeter Liiv.

Peeter Liiv on õppinud teoloogiat ja tegelenud hatha-jooga, transtsendentaalse meditatsiooni, Silva meelekontrolli meetodi, vabastava hingamise ja palju muuga. Ta on MTÜ Eesti Skeptik poolt välja antava Umbluu preemia nominent 2011, "pikaajalise umbluupõllu kündmise eest". 

Liiv on olnud ühingu Teadus lektor (tervisealased- ja ökoloogiaalased loengud). Viimastel aastatel on ta andnud maailmavaateõpetust Tallinna Rahvaülikoolis. Ta oli aastatel 1990–1995 ilmunud ajalehe "Päikese tuul" toimetaja ja aastatel 2001–2004 ilmunud samanimelise  ajakirja toimetaja. Praegu on ta kirjastuse Silmapiir direktor. Liiv on ka Klassikaraadio saatejuht (saated "Traditsiooni tarkus" ja "Roheline saade"). Liiv on osalenud tervise liikumises klubis Tervis ja Eesti Rohelises Liikumises ning olnud New Age'i propageerija.

Meie keskendume oma seekordses saates simanägemise probleemidele ja nende võimalikele ravimistele ilma operatsioonideta. 

Kuidas on võimalik silmanägemist ilma operatsioonita parandada? Nimelt on Liiv ise oma nägemise väga omapärasel viisil enam-vähem korda saanud. Kui aega- ja vaevanõudev see protsess on ning kas parandada saab nii plusse, kui ka miinuseid? Seda seekord uurimegi. 

Räägime ka teemadel, kuivõrd tervis on meie eluviisiga seotud. Äkki meil ei olegi arste vaja (v. a trauma- ja hambaarstid muidugi), kuna me oleme võimelised end ise tervendama?

Eestlasi iseloomustab kõrge vererõhk, kõrge kolesteroolitase ja kõrge depressiivsus. Kui nendega arsti kätte satud, siis saad põhimõtteliselt kogu eluks ravimid peale. Kas mingit alternatiivi ei ole? Liiv on nõus jagama päris konkreetseid näpunäiteid ja seda iga häda kohta eraldi.

Mees tegeleb ka sellise asjaga nagu väe- ja mõnuvõimlemine. Seda on iseloomustatud, kui maagilist liikumist, mis võib lõppeda ekstaasiga. Räägime sellest päris põhjalikult ning äkki saame mõne harjutusegi kohapeal ette näidata. 

„Puuduta mind!“ igal neljapäeval kl 18 Õhtulehe veebis ja Facebookis.

Kes on Peeter Liiv?

Ta on mees, kes on vaimsete praktikatega alustanud teadlikumalt 1980ndate lõpul, olles transtsendentaalse meditatsiooni ja Silva meelekontrolli meetodi üks “maaletoojaid”. 1990ndatel õppinud Soome Joogakeskuses nn „pehmet” soome hatha-joogat, mis rakendab optimaalset pinguldust, pakkudes kehale sügavat lõõgastust ja rahu. Hiljem läbinud vabastava hingamise instruktori kursused „Mängud Maailmades” metoodika rajaja Sergei Strekalovi juures. 2000ndatel tutvunud rituaalse psühhodeelilise kogemusega. Õppinud omal käel Carl Gustav Jungi analüütilist psühholoogiat, Ken Wilberi integraalset psühholoogiat ja Stanislav Grofi „sünnitrauma psühholoogiat”, korraldades neil teemadel loenguid ja arutelusid. Varemalt tegelnud põhjalikumalt kristlike (palve)praktikatega, sh energeetilise keha aktiveerimise vallas; samuti õppinud teoloogiat.

Ta on Eesti Rohelise Liikumise rajajaid ja New Age liikumise rajajaid Eestis ja aastaid korraldanud Tallinna Kultuuriülikoolis „Maailmavaateõpetuse” kursust. Spirituaalse Lektooriumi asutajaid. Teadvuseteaduste Seminari korraldajaid Eesti metafüüsilise mõtte koondamiseks ja süvendamiseks. Alates 2008. aastast uurinud ja praktiseerinud Mantak Chia taoistliku koolkonna harjutustikke seksuaalenergia rakendamiseks elujõu rohkendamise jms eesmärgil ning pidanud sel teemal loenguid. 2009 märtsis läbinud Inna Janovskaja (Riia) Armastuse Tao seminari Tallinnas. Tutvustanud ja õpetanud Austria bioküberneetiku Gerhard Eggetsbergeri poolt leiututatud PC-treeningut, sünteesides seda teiste energeetilise psühholoogia jm metoodikatega ning korraldanud neil teemadel minimüsteeriume sarjast „Elujõu Saladus”.

2009 alustanud internernetikursustega „Seksuaalsaladused naistele“ ja „Seksuaalsaladused meestele“, samuti „Nektar meie kehas“, milles hulganisti uusi originaalseid harjutusi oma kehaenergeetika avastamiseks ja füüsise sügavaks nautimiseks. “Teadmise-jooga” (jnana) liinis alustanud netikursustega “Elu väljakutses: materiaalse ja spirituaalse ühendamine”; “Meie baasprogramm – Stanislav Grofi sünnitrauma baasmaatriksid”, “Mütoloogiline psühholoogia”, “Küpse mehelikkuse uuringuid“ jt.

Viimasel ajal algatanud uudset kogukondlikku projekti teemal „Isiklikult külluselt (puuduselt) ühisele toimetulekule – ja küllusele!”