EMOTSIONAALNE VÕIT: „Olen enda üle uhke. Ei mingeid koletisi enam, saan jälle vabalt hingata,“ laulis ametiõdedest ümbritsetud Kesha, kes süüdistab oma kauast produtsenti Dr Luke'i vägistamises, peksus ja pikaajalises psüühilises vägivallas. Foto: AFP/SCANPIX
Inimesed
29. jaanuar 2018, 17:43

VIDEO | Valukarje südamepõhjast pani nutma nii Kesha kui ka publiku (7)

Kui Kuldgloobuste jagamisel kandsid naised seksuaalse ahistamise ohvrite toetuseks musta, siis Grammyde galal vallutas lava üleni valges naistehord eesotsas Keshaga. „Sa tegid mu elu põrguks, aga nüüd olen tugevam kui enne,“ laulis USA staar, kelle suu oli vägivaldne produtsent Dr Luke aastateks sulgenud.

Kesha (30) ei nimeta oma uues hitis „Praying“ nimesid, ent pole kahtlust, et jutt käib tema kauasest produtsendist Lukasz „Dr Luke“ Gottwaldist, kelle ta oli 2014. aastal kohtusse kaevanud. Lauljatar süüdistas Dr Luke'i vägistamises ja peksmises ning pikaajalises psüühilises vägivallas, mille tagajärjel ta jõudis enesetapu äärele. Lauljatar soovis, et plaadifirma Sony vabastaks ta lepingust, mille alusel ta tohib teha koostööd vaid Dr Luke’iga firmas Kemosabe Records, mis kuulub Sonyle. Aastaid vaikima sunnitud Kesha vabanes Dr Luke'ist alles siis, kui tolle leping Sonyga lõppes.

Nüüd laulis Kesha aastatega südamepõhja kogunenud valu täiest kõrist välja, taustaansamblis saatsid teda sellised staarid nagu Cyndi Lauper ja Camila Cabello. Kui pisarais lauljatar etteaste lõpetas, ümbritses teda suguõdede soe embus. Publik oli samuti pisarais, kirjutab Daily Mail. Laul, mida Kesha oli nimetanud oma emotsionaalseks võiduks, kinnitas liikumise „Time's Up“ motot: vägivallatsejate aeg on läbi.