Foto: Kristjan Mõru
Film
29. jaanuar 2018, 11:03

GALERII | Tallinna vanalinnas võeti üles filmi „Eia jõulud Tondikakul“ avastseen (1)

Lõppenud nädalavahetusel käisid Eesti Vabariik 100 filmiprogrammi kuuluva mängufilmi “Eia jõulud Tondikakul” võtted Tallinna vanalinnas. Filmi võetakse üles kuni märtsikuuni ning kinoekraanidele jõuab Eesti esimene laste jõulufilm tänavu detsembris. 

“Eia jõulud Tondikakul” on üks Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks loodavatest filmidest. See räägib 10-aastasest Eiast, kelle plaanid võtavad ootamatu pöörde, kui linnatüdruk viiakse talvevaheajaks salapärasesse Lõuna-Eesti tallu. Tüdruk ei oska esialgu aimatagi, et õige pea asub ta päästma hukule määratud põlismetsa, viima kokku kaht armastavat inimest ning lahti harutama oma pere kiivalt hoitud saladust. 

Nädalavahetusel vanalinnas Meistrite Hoovis üles võetud jõululaada stseen on inspireeritud Püha Miikaeli kooli iga-aastasest traditsioonist. “Kuna minu tütar käib seal koolis, olen ise käinud laadal pannkooke küpsetamas. See on selline hästi vahva ja südamlik kogukonna traditsioon, mis andis ainest filmi avastseeni sünniks,” rääkis filmi stsenarist ja režissöör Anu Aun. 

Jõululaada stseenis lõid lisaks kutselistele näitlejatele kaasa ka ligi 60 harrastusnäitlejat, kelleks on mullu üle-Eestilises casting'usilma jäänud lapsed ning nende vanemad.  

“Eia jõulud Tondikakul” peaosatäitjad on Tallinnast pärit 10-aastane Paula Rits ja 12-aastane Siim Oskar Ots. Lastest kõrvalosatäitjateks on Annabrith Heinmaa ja Marvin Inno. 

Laste kõrval astuvad filmis üles mitmed tuntud näitlejad nagu Jaan Rekkor, vennad Märt Pius ja Priit Pius, Mirtel Pohla, Priit Võigemast, Juhan Ulfsak, Tambet Tuisk, Anne Reemann, Tõnu Oja, Meelis Rämmeld, Maria Annus, Robert Annus ja teised. Näitlejadebüüdi teeb lastefilmis laulja Liis Lemsalu, kellel on üks kandvamaid rolle. 

Filmi režissöör ja stsenarist on Anu Aun, produtsendid Maie Rosmann-Lill ja Maario Masing, operaator Heiko Sikka, loodusoperaator Ants Tammik ja kunstnik Matis Mäesalu. Filmi planeeritav eelarve on ligi 1,1 miljonit eurot ning see valmib produktsioonifirmade Luxfilm ja Kinosaurus Film koostöös.