Jüri RatasFoto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
27. jaanuar 2018, 11:06

Jüri Ratas rahva langenud toetusest valitsusparteidele: peame oma otsuseid paremini selgitama (178)

Valijate summaarne toetus kolmele valitsusparteile on kahanenud 36 protsendini – see on pea sama väike kui opositsioonis oleval Reformierakonnal üksinda, selgub Postimehe ja BNSi tellitud Kantar Emori uuringust.

Jüri Ratas kirjutas enda Facebooki kontol madalat toetust kommenteerides, et valitsusel on õnnestunud tõsta inimeste heaolu, kuid selgitustööd on vajaka jäänud. 

"Eesti Keskerakond on alati seisnud tugevama, sidusama ja võrdsema ühiskonna eest. Teame, et Eesti vajab iga inimest, sõltumata tema soost, vanusest, rahvusest või elukohast. Samast põhimõttest juhindusime opositsioonis inimkesksemat riiki nõudes ning lähtume ka valitsust juhtides. Just seetõttu viime ellu ulatusliku maksureformi, mille tulemusena võidab üle 80% elanikkonnast ning ühiskond muutub senisest võrdsemaks ja solidaarsemaks," põhjendas Ratas veelkord ebapopulaarset maksureformi otsust.

"Seejuures oleme tänulikud viiendikule inimestest, kes peavad senisest enam panustama. Tegemist on euroopaliku lähenemisega, mis on toonud edu Põhjamaadele ja veel paljudele, keda endale eeskujuks seame."

Viimased arvamusuuringud näitavad peaministri meelest ennekõike kahte asja. Esiteks pole valitsus kahjuks suutnud oma otsuseid ja suuri reforme piisavalt veenvalt inimestele selgitada ning teiseks on vastanduval toonil ning erinevate skandaalidega (hümni mittemängimine, Reinsalu umbusaldamine jms) alanud aasta tekitanud inimestes poliitikute vastu trotsi ja pahameelt.

"Lausrünnakud ja vastandumine ei vii Eesti elu edasi," märgib Ratas enda sõnavõtus.

Ratas tunnistab, et on mitmeid pikaajalisi lahendamata probleeme, mis vajavad valitsuse ja kogu ühiskonna tähelepanu.

"Aga meil on märksa enam põhjust vaadata tulevikku positiivselt. Äsja lõpetasime edukalt Euroopa Liidu eesistumise, mis tõstis meie tuntust ja mainet, Eesti majandus, palgad ja pensionid kasvavad viimaste aastate kiireima tempoga ning oleme kindlamini kaitstud kui iial varem. Need pole väiksed asjad, kuigi kipume tihti oma saavutusi võtma iseenesestmõistetavalt," utistab peaminister kaasmaalasi positiivselt mõtlema.