ETVFoto: ARNO SAAR
Inimesed
26. jaanuar 2018, 20:33

Urmas Oti pussitamise ööl valves olnud politseinik: telestaari päästis halvimast tema Moskvas elamise kogemus (40)

Teletäht Urmas Oti vastu toime pandud jõhkra veretöö ööl Ida politseijaoskonnas valves olnud tolleaegse politseiniku sõnul pidasid uurijad kõige tõenäolisemaks versiooniks röövimiskatset.

1999. aasta 1. aprilli ööl Meriväljal jõhkra rünnaku üle elanud teletähe Urmas Oti juhtumit uurinud politseinik soostus Delfile minevikus toimunud sündmuste tagamaid valgustama, et teemale igaveseks joon alla tõmmata.

Politseinik ei nõustunud Oti vigastustest detaile jagamast, kuid ta märkis, et kokkuvõtteks päästis hr Oti halvimast tema Moskvas elamise kogemus.

"Nagu Sinatra laulis: ”New York, New York, if I can make it there, I’ll make it anywhere.” Ja vanameistril oli õigus," sõnas politseinik.

Refereeritud artikli täisteksti loe Delfis.

LP on varem kirjutanud, et politsei kuulis kaela, jalgadesse ja kätesse kokku seitse noahaava saanud teleajakirjaniku ründamisest Mustamäe haigla kaudu, kuhu Ott 1. aprilli öösel pärast rünnakut ise oma Mercedesega sõitis.

Teletäht ei soovinud nimelt sugugi politseile avaldust kirjutada, ta justnagu ei tahtnudki, et teda rünnanud isik(ud) leitaks ja karistada saaks(id) ning olevat politseinikele öelnud, et küllap on noil tähtsamatki teha kui tema ründamist uurida.

URMAS OTI SAADE  Foto: JAREK JÕEPERA

Pisut jutukamaks muutus Ott alles mõne nädala pärast venekeelse meediaväljaandega Moskovskij Komsomolets millele ta rääkis, et olevat 1. aprillil veidi pärast südaööd Merivälja ja Pirita vahelises autoparklas Tallinna siluetti imetlenud, kui tema juurde astus vene keelt rääkiv noormees, kes ütles, et Oti autol olevat kumm tühi.

„Kui sa mu tapad või mu auto röövid, saadakse sind kiiresti kätte. Siis ta arvatavasti otsustas, et olen tähtis tegelane, ja põgenes,” ütles teletäht teda omavalmistatud terariistaga ründajale.

Refereeritud artikli täistekst LPs.