Kristina Pärtelpoeg EMA 2018 galalVideo: Tatjana Iljina
ÕL TV | Õhtuleht
26. jaanuar 2018, 15:43

EMA GALA 2018

ÕL VIDEO | Aropi mänedžer: Kersti, palun kutsu meid presidendi vastuvõtule, me väga tahaksime tulla! (6)

Eesti Muusikaauhindade 2018 pidulikul galal jagati kätte Eesti muusikaaasta suurimad tunnustused. Edukaimateks osutusid kolme auhinnaga Miljardid, kaks trofeed võitsid Trad.Attack!, Liis Lemsalu ja Erki Pärnoja. Auhinnaga Panus Eesti Muusikasse tunnustati 2 Quick Starti. 

Aasta Parim Laul tiitel läks Uku Aropile loo „Kiki Miki“ eest. Vaata, mida räägib hetke kõige kuumimast räpparist tema mänedžer Kristina Pärtelpoeg. 

Eesti Muusikaauhinnad 2018, EMA2018 Kristina Pärtelpoeg, Monika Tuvi Foto: Erlend Štaub

Kristina, mis tunne on olla Eesti ühe kuumima räppari mänedžer?

Väga cool. Mul saab kohe Aropi mänedžerina täis kaks aastat. See on suht pikk aeg, aga kuna selle aja jooksul on juhtunud tohutult palju põnevaid asju, siis see aeg on suht kiirelt läinud. Looga "Kiki Miki" toimus justkui plahvatus. Lugu ise tuli välja juba juuni alguses. Album ise väga ei kerinud, kuid järsku sügisel, üleöö hakkas "Kiki Miki" kõigile meeldima. Sõitsin autos ja kuulsin lugu mitu korda jutti Sky Plusist ja mõtlesin: "Appi, mis toimub!" Kõigile meeldis ja nüüd sai lugu ka nomineeritud ning võitis Aasta Parim Laul tiitli. No, ma olen tõesti väga üllatunud! Uku nägi plaadiga väga palju vaeva ja nüüd on tulemus käes. 

Põhimõtteliselt kirjutas Arop loo justkui iseendale, heade aegade meenutuseks ja ilmselt liialt pingutamata? Võib-olla tuleks kõigil muusikutel siit õppust võtta, et tehke loomingut südamega, mitte auhindu ja nominatsioone jahtides?

Just nimelt. See lugu on Uku enda headest aegadest lapsepõlves. Paljud muusikud võiksid mõelda, et mis on olnud nende kõige paremad ajad või millest nad unistavad tulevikus, mis võiks tulla ja siis sellest kirjutada. "Kiki Miki" oli nii siiralt kirjutatud lugu ja õnneks said paljud sellest ka aru. Tänu sellele see ka nii suureks läks.   

Kuidas näeb välja Aropi mänedžeri igapäevatöö?

Aropi mänedžer on väga lahe olla! Mulle meeldib see. Minu igapäevatöö kätkeb livede bookimist, räägin kontserdite korraldajatega, vastan meilidele. Minu ametinimetus on küll mänedžer, kuid tegelikult olen ka Aropi assistent. Teen kõike mis vaja on. Kui vaja on, siis isegi sõidutan teda esinemiskohtadesse. 

Kui palju esinemisi on hetkel Aropil ette planeeritud?

Veebruar on täiesti täis, märtsikuusse on planeeritud juba kuus laivi, isegi augustikuusse on tehtud juba broneeringuid. Nii palju küsitakse, et ma ei jõua enam kõikidele meilidele vastatagi kohe. 

Kas suplete kullas?

Piimavannis. 

24. veebruar on ukse ees. Kas Arop on ehk kutsutud ka tänavusele presidendi vastuvõtule? Sai ta ju mõni aeg tagasi Kersti Kaljulaidilt isegi kiidukirja.

Kutset pole tulnud, aga äkki veel tuleb. Kersti, kus meie kutse on? Mänedžer peab ka alati kaasas olema! Pean vaatama, mis toimub. Kersti, palun kutsu meid vastuvõtule, me väga tahaksime tulla!   

Eesti Muusikaauhinnad 2018, EMA2018 Uku Arop kaaskonnaga Foto: Erlend Štaub