Eesti Muusikaauhinnad 2018, EMA2018 Erki Pärnoja, Marju LänikFoto: Erlend Štaub
Inimesed
25. jaanuar 2018, 23:26

EMA GALA 2018

Aasta meesartisti tiitel oli Erki Pärnoja jaoks paras šokk

Aasta meesartist Erki Pärnoja noppis Eesti muusikaauhindade 2018 galal kaks magusat auhinada - aasta alternatiiv/indiealbum ja aasta meesartist. Aasta meesartisti tiitel oli mehe jaoks paras šokk.

"Aasta meesaristi auhind, ma ei suuda seda uskuda, mina seda kohe kindlasti ei võida. Ivo Linna ja Tanel Padar, nende vastu ma ei lähe," oli Erki pisut enne aasta meesartist võitja väljakuulutamist veendunud. "Ivo Linna ja Tanel Padar on Eesti muusika raudvara. Ma ei oskaks isegi sellist situatsiooni ette kujutada, et ma võiksin võita. See kuulub fantastika valdkonda. See on ebareaalne."

Sa oled ju varemgi Eesti muusikaauhindade galalt auhindu koju viinud?

"Draakoniteka juhtus see tõepoolest mõned head aastad tagasi, et läksime muusikaauhindadelt viie auhinnaga koju. Meid oli neli tükki. Mõni sai kaks ja mina sain ühe karika. Siiani on kapi peal aukohal. Aga nüüd ma olen üksi ja see on täiesti teistmoodi kogemus. Mingis mõttes väga tore."

Kuidas on üksi olla?

Tegelikult ma pole üksi. Tulin küll välja oma soolokavaga, aga lõpuni olen ikka bändimees, sest ilma nende inimesteta, kelle nimed ma seal laval suure värinaga üles lugesin, ilma nendeta ei teeks ma midagi. Ma olen ikka elupõline bändimees. Tiimi ja meeskonna liige. Bändiga on ka julgem lavale minna auhinda vastu võtma.  

Eesti Muusikaauhinnad 2018, EMA2018 Erki Pärnoja Foto: Erlend Štaub