Beebilõust pruudiga muusikaauhindade jagamise järelpeolFoto: Õhtuleht paparatso
Inimesed
26. jaanuar 2018, 14:06

PAPARATSOFOTOD | Vanglast vabanenud Beebilõust limpsis alkoholi, kuigi ei tohiks seda katseajal teha (114)

Eile jagati Saku suurhallis muusikaauhindu ning järelpeoks liikus seltskond edasi Hiltoni hotellis asuvasse Olympic Casinosse. Kasiino ees tabas Õhtulehe paparatso räppar Beebilõusta, kes isuga Jägermeistrit limpsis.

Muidu poleks ehk vägijoogi tarvitamises midagi halba, kuid Beebilõustal on praegu vanglast vabanemise järel katseaeg, mille jooksul ei tohiks ta muu hulgas ka alkoholi tarvitada.

Meenutuseks - räppar pisteti eelmisel aastal pokri, sest mees röövis veebruarikuus matšeetega vehkides Koplis asuvat toidupoodi. Räppar ise rääkis hiljem, et oli enne rumalat tegu kõvasti joonud, kokaiini teinud ning rahusteid sisse võtnud. Beebilõusta karistati kolmeaastase vangistusega, millest ära kanda tuli kuus kuud. Algusajaks loeti 4. veebruar ning 4. augustil astus mees vanglamüüride vahelt välja. 

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Ots ütles Õhtulehele siis, et ülejäänud kahe ja poole aastase vangistuse kannab mees tingimisi kolmeaastase katseajaga, mille jooksul peab Beebilõust külastama kriminaalhooldajat; esitama talle andmeid oma kohustuste täitmise ja elatusvahendite kohta; saama kriminaalhooldusametnikult eelneva loa elu-, töö- või õppimiskoha vahetamiseks, elukohast Eesti piires kauemaks kui 15 päevaks lahkumiseks, Eestist lahkumiseks ja Eestist väljaspool viibimiseks. 

Mees ei tohi selle aja jooksul tarvitada alkoholi, narkootilisi ega psühhotroopseid aineid, kanda ega kasutada relva ning peab osalema sotsiaalprogrammis. Elbingul tuleb riigituludesse maksta 1175 eurot sundraha esimese astme kuriteo toimepanemise eest ning 24 eurot kaitsjatasu kohtueelsel uurimisel osutatud õigusabiteenuse eest.

Justiitsministeeriumi vanglate pressiesindaja Leanyka Libeon ei saa konkreetselt Beebilõusta juhtumit, kuna kriminaalhooldaja pole juhtumiga jõudnud tutvuda. "Praktika on aga selline, et kui selgub, et kriminaalhooldusalune on rikkunud katseajal talle määratud tingimusi, siis teeb kriminaalhooldaja talle hoiatuse või teeb sellest ettekande kohtule," rääkis Libeon. "Kohus otsustab, kas pöörata karistuse täitmisele, pikendada katseaega või määrata uusi täiendavaid kohustusi."

Õhtuleht päris aru ka Beebilõusta mänedžerilt-tüdruksõbralt Ingrid Männilt. "Kui ta teile Jägermeistrit ei pakkunud, siis ei saa te väita, et pudelis on kindlasti Jägermeister. Seal võis olla mis tahes," ütleb Mänd. 

Hmm, tavaliselt pannakse alkohol ikka tavalistesse pudelitesse, et selle joomist varjata. Hea lugeja, anna kommentaarides märku, kas sina oled kunagi alkoholipudelist joonud alkoholivaba jooki?