Liis LemsaluFoto: Erlend Štaub
Inimesed
26. jaanuar 2018, 02:13

Aasta popalbumi ja naisartisti auhinnad noppinud Liis Lemsalu: 2017. aasta oli inspireeriv nii eraelus, personaalselt kui maailmapildis (16)

Särav Liis Lemsalu on olnud üliedukas ka eelmiste aastate muusikaauhindade jagamisel, ka seekord noppis neiu kaks auhinda. Lemsalu sõnul oli 2017. aasta tema jaoks väga tähtis ja inspireeriv nii eraelus kui muusikas.

"See album tuli kuidagi tuli hästi loomulikult, mulle hästi meeldivad asjad, mis tulevad loomulikult. Ma ei pea punnitama midagi, ma ei taha kunagi punnitada midagi. See tundub minu jaoks alati natukene vale. Ma usun, et kõik võiks tulla loomulikult. Ma saan aru, et alati ei tule. Siis tuleb lihtsalt tõukeid anda, et jõuda sinna, kuhu tahad jõuda,” jutustab naine. “Aga 2017. aasta on minu jaoks olnud üldse hästi inspireeriv. See on olnud kogemuste mõttes imeline, nii eraelus, personaalselt ja maailmapildis, mis kõik juhtus. See kõik mõjutab mind.”

“Tunne on selline, et oleks korda saatnud midagi suurt ja minu jaoks ongi see suur, sest 2017. oli juba minu enda jaoks väga suur. Ma tegin eestikeelse albumi ja see, et ma saan reaalselt selle tunnustuse. Okei, naisartist, see on tore, aga see popalbum ka. Kuidagi hästi palju on ennast pandud sinna sisse ja see tagasiside on äärmiselt magus ja suhkruga kaetud!” muljetas lauljatar pärast auhinnagala lõppu.

Mulle on öeldud, et ma olen nagu UFO. Justkui nagu siin, aga samas ka mitte

Lemsalu sai tuule tiibadesse teatavasti saatest “Eesti otsib superstaari”, mille ta 2011. aastal võitis. Pärast seda on naise tiibades puhunud ühtlane edutuul ning ta on üks Eesti edukaimatest naislauljatest. Mida Lemsalu ise enda fenomeniks või X-faktoriks peab?

“Ma tahaks loota, et see, et ma olen mina ise. Mulle on päris palju öeldud seda, et ma olen natukene nagu UFO. Ma olen justkui nagu siin, aga ma samas ei ole siin. Just Liisi Koiksoniga tegime üht artiklit koos üksteisest ja ta ütles, et “Liis on justkui kuskilt teiselt planeedilt, aga samas ta on nagu siin.” Ma ei tea, võib-olla mingite inimeste jaoks on see väär ja vale, aga minu jaoks olen see lihtsalt mina. Ma kuidagi tunnen, et mulle meeldib see, et ma saan olla mina ja tundub, et osadele inimestele see vähemalt meeldib,” itsitab ta.

Nüüd püüdleb Lemsalu selle poole, et teha ka käesolevast aastast edukas ja põnev aasta ning proovile panna end näitlejana (ja sellega edukalt toime tulla).

“Praegune unistus on see, et 2018. teha tööd, olla tubli ja töökas. Hästi teha see film (“Eia jõulud Tondikakul” - toim.), milles ma hetkel osalen, mis tuleb 2018. aasta detsembris välja. Seal on tohutult head, Eesti tippnäitlejad ja mina olen kuidagi sinna vahele sattunud. Soovin ennast hästi rolli sisse mängida ja end hästi tunda, see on mul esimene kord,” sõnab ta ootusärevalt.