Raiman KukkVideo: Tatjana Iljina
Videod
27. jaanuar 2018, 12:00

ÕL VIDEO | „Ma enam iialgi ei joo!“ Alkoholi ja narkootikumide tõttu surmasuhu jõudnud Raiman Kukk võitles oma elu eest (7)

Kes ei oleks rängas pohmellis tõemeeli vandunud: ma enam ei joo! Ausõna, mitte iialgi! Kuni järgmise korrani … Ent kuidas see päriselt õnnestuks, nii et seda järgmist korda ei tulekski? Videos räägib sellest  Raiman Kukk, kes tarvitas alkoholi ja narkootikume nii palju, et jõudis surmasuhu.

Tänu ema ultimaatumile läks Raiman võõrutusele Lootuse külla. Ta võitles oma elu eest ja võitis: nüüdseks on ta viis aastat olnud kaine.

Raiman Kukk Foto: Rauno Volmar / Ekspress Meedia

Tegu on viimase videoga Õhtulehe kuueosalisest sarjast, mis tutvustab erinevaid võimalusi joomisest loobumiseks. Videotes jagavad oma nippe inimesed, kelle kogemustest saab pikemalt lugeda Evelin Kivimaa kirja pandud raamatust "Ma enam iialgi ei joo! Kuidas see päriselt õnnestuks?" (2018, Menu Meedia ja Rahva Raamat).

Äsja ilmunud raamatus kõnelevad inimesed meie endi kõrvalt. Kellele piisab tahtejõust, kes vajab ka midagi muud: sensitiivi, anonüümsete alkohoolikute rühma, 12 sammu programmile toetuvat kliinikut, psühholoogi nõuannet, joomatungi vähendavaid tablette, usku pöördumist, joomisvastast süsti või ampulli.

Evelin Kivimaa „Ma enam iialgi ei joo! Kuidas see päriselt õnnestuks?“ Foto: Risto Mandre

Evelin Kivimaa tunnistab: "Kui hakkasin kirjutama raamatut alkohoolikutest, kes on joomise maha jätnud, siis ma ausalt öeldes natuke kartsin. Kartsin, et see on liiga masendav: kõik need joomise tõttu lõhki läinud abielud ja kaotatud töökohad, purjuspäi tehtud avariid, ilged pohmellivaevad ja hirmutavad deliiriuminägemused. Jah, seda kõike on selle raamatu kangelastega juhtunud. Aga mitte ainult! Nendega on juhtunud ka palju lõbusat ja toredat. Nad armastavad ja unistavad: kes printsist valgel hobusel, kes omaenese kätega laotud koldest uues kodus. Nad toetavad üksteist ning võitlevad vapralt kehvade geenide, viinakuradi ja iseendaga. Mis on väga tähtis: nad on saanud joomisest priiks! Või vähemalt püüdlevad selle poole, sest eksimine on ju inimlik."

Raamatu esitlus toimub esmaspäeval, 29. jaanuaril kell 18.00 Tallinnas Viru keskuse Rahva Raamatus (IV korrusel). Kõik huvilised on oodatud!