"Eesti otsib superstaari 2018"Foto: Stanislav Moshkov
Tele
25. jaanuar 2018, 14:36

„Eesti laulul“ osalenud Kéa paneb end proovile ka staarisaates: suurtel lavadel laulmine on see, millest unistan!

Lauljatar Kéa ehk Ketter Orav, kes oma looga "Lonely boy" pääses tunamullu "Eesti laulu" finaali, otsustas panna oma võimed proovile saates "Eesti otsib superstaari".

Kéa sõnab, et nagu ilmselt paljudel teistel staarihakatistel, on ka temal hirm ebaõnnestumise ees. "Superstaarisaates osalemine on minul esmakordne, seepärast ei oska ma suurt midagi oodata või palju ette mõelda," lausub ta. 

Naine tunnistab, et enne kohtunike ette astumist tikub närv üsna lihtsalt ligi. "Eelvoorudes kohapeal olles tekkis ärevus ning närv seetõttu, et see oli midagi uut ja tundmatut. Võimalus kohtunikele end tõestada oli üksainus," tunnistab ta. Kéa on kindel, et superstaarisaatesse tuleb taaskord palju noori ja andekaid lauljaid. Sellele viitab juba asjaolu, et laulusaadet pole paar aastat toimunud. "Võrreldes "Eesti lauluga" peab siin enda eest seisma ja võistlema üksi. Oma bändi ega suurt toetust taga ei ole - selleks on kodused pöialt hoidmas," räägib ta.

Kéal läks "Eesti laulu" konkursil väga hästi. Miks otsustas ta siiski ka superstaarisaatest osa võtta? ""Eesti laulu" raames avastasin, et võin olla üsna enesekriitiline ning suur ülemõtleja. See omakorda takistab ennast vahel lõdvaks laskmast ja nii-öelda unustamast, mida laval just mõnikord vaja oleks. Otsustasin saatesse tulla, et lavahirmust üle saada ja end tundmatus olukorras paremini tundma õppida," paljastab ta. Kéa lisab, et staarisaates peavad lauljad proovima mitmeid erinevaid muusikastiile ning edasipääsemise korral aitaks see kindlasti kaasa ka enda stiili kujunemisele. "25 aasta jooksul olen aru saanud, et suurtel lavadel laulmine on see, millest kinnisilmi unistan ning mida ma igapäevaselt teha sooviks," sõnab ta.

Pärast "Eesti laulu" kimbutasid lauljatari kurguprobleemid. Mitmel korral haigestus Ketter suisa angiini, mis omakorda takistas tal laulmise ja esinemistega edasi tegelemist. "Nüüdseks olen lasknud kurgumandlid välja lõigata. Pärast seda vajan siiani häälega veidi harjumist, kuid tunnen ennast heas mõttes täitsa teise inimesena."

"Eesti laulu" järel võttis põhiosa tema ajast põhitöö juuksur-jumestajana ning osaliselt ka müügikonsultandina sisustuspoes. "Loodetavasti annab superstaarisaade mulle võimaluse püüelda selle poole kuhu soovin, ning näidata milleks ma tegelikult võimeline olen," sõnab ta.

Õhtuleht soovib Kéale ohtralt edu! Seda, kuidas tal eelvoorudes läks, vaata täpsemalt juba peagi eetrisse jõudvast saatest "Eesti otsib superstaari"!