Foto: www.facebook.com/ENSV-Teleseriaal
Tele
25. jaanuar 2018, 10:59

Täna "ENSV"-s: suur sula terves sotsialismileeris!

Täna õhtul on taas eetris armastatud retrosari "ENSV". Loe lähemalt, mida tänasest episoodist oodata on!

Novembris 1989 juhtus nii mõndagi. Kuna NSV Liidu riigipank oli eelmise kuu lõpul teatanud rubla devalveerimisest, hakkasid hinnad kiiresti muutuma. Ja teadagi, mis suunas. Kogu maailma tähelepanu püsis aga Saksa DV-l. Paavo tabab kiiresti ära, et vahel on kasulik ka sogases vees kala püüda. Ta loodab taas üleöö rikkaks saada. Aadule seevastu on tähtsamad aated. Ometi ei suuda ta lapsemeelsele kiusatusele vastu panna ning mängib meile juba Hirvepargist tuttavate kagebistidega traadita telefoni. Kogemata paljastub ka nende suur saladus. Pole kahtlustki, et nad on toimuva pärast väga närvis.

Baaris Kukeke läheb elu endiselt uutmiste tuules. Selle vahega, et Mait eelistab vana elu juurde tagasi pöörduda. Atsil tuleb püksirihma pingutada – noh, aga oma lihase lapse jaoks pole ju millestki kahju.

Ent saatusel on oma vingerpussid. Keegi ei oska aimatagi, et elu edeneb kiiremini, kui unenägu. Mõned muinasjutud saavad teoks, aga mõned illusioonid seetõttu purunevad. Ehk nagu ütleb vabadusvõitleja Aadu: „Tuleb üks suur-suur sula. Terves sotsialismileeris.“

"ENSV" on ETV eetris täna, kell 20.30.