Saund
24. jaanuar 2018, 11:48

ÕL VIDEO | Nexus: kui teatasime, et sünnipäeva puhul kontserte anname, saime päevaga 24 esinemispakkumist (15)

„Kui tuli välja uudis, et Nexus tuleb korra uuesti kokku, tuli meile ühe päevaga 24 esinemispakkumist. Mu telefon ja kirjakast olid punased – olin täiesti šokeeritud,“ meenutab omaaegse tüdrukutebändi Nexus liige Merlyn Uusküla.

Möödunud aasta lõpus teatas ansambel Nexus, et tuleb 15. sünnipäeva puhul mõneks ajaks taas kokku ja annab suvel üle Eesti kontserte. „Praeguseks oleme me saanud 47 esinemispakkumist, see on täiesti pöörane!“ imestab Merlyn. „Kuna ma tegelen meist Eestis praegu kõige aktiivsemalt muusikaga, võtsid kõik minuga ühendust. Ma arvasin, et Nexuse kontserdid pühivad ehk kuskilt natuke tolmu maha ja tekitab väikese furoori, kuid ma ei osanud absoluutselt oodata, et see niimoodi läheb.“

Nexus Foto: Alar Truu

Helen Randmets sõnab, et nende eesmärk ei ole oma kontsertidega jõuda võimalikult paljudesse kohtadesse. „See, et pakkumisi on nii palju, on meile muidugi kompliment, aga hoiame pigem defitsiiti, et see hetkeline kokkutulemine oleks ikka eksklusiivne,“ sõnab Helen. Kui naised tahaksid kõik pakkumised ära teha, peaks Ameerikas elav Janne Eestisse tagasi kolima. „Meil on kõigil ikka oma elud ja Helenil on ka kolm last, seega ei saaks me mitmeks kuuks tuurile minna,“ ütleb Janne. Helen rõhutab, et Nexus ei tule päriselt lavale tagasi, vaid kokku tullakse vaid pooleteiseks kuuks ning tähistatakse sünnipäeva. „Me ei hakka aktiivselt tegutsema, ega uusi lugusid tegema. Pakume ikka seda vana ja head Nexust.“

Praeguse graafiku järgi saab bändi näha 8. juunil Märjamaal, 9. juunil Põlva Intsikurmus, 22. juunil Kose jaanitulel ning 29. juunil Retrobestil. „Meie Facebooki lehelt, nimega Nexus15, saab infot, mida me jagame ja ka kontsertide kõige aktuaalsem info on seal,“ sõnab Helen.

Aastad on Nexuse piigad muutnud tasakaalukamaks, enesekindlamaks ja küpsemaks. „Siis olime me tütarlapsed, nüüd oleme ikka naised,“ ütleb Merlyn. „Praegu mõtled ikka rohkem ka läbi, mida öelda, siis olime noored ja emotsionaalsed, plähmisime rohkem.“ Helen ütleb, et nooruse uljust on vähemaks jäänud. „Pole midagi teha, vanus teeb oma töö,“ naerab ta.

Vaata videost, millal Nexuse naised viimati kolmekesi kokku said, kuidas tunne pärast 12 aastat on ja mida nad Õhtulehele veel rääkisid.