Karin Tammaru ja Ago Anderson, taga vasakult: Lii Tedre, Saara Nüganen, Ott Raidmets ja Meelis Rämmeld. Foto: Gabriela Liivamägi
Teater
24. jaanuar 2018, 09:02

DRAAMA 2018 väikefestival toob tänasest parimad kriitikud Endlasse

24.-26. jaanuaril 2018 toimub Endla teatris Draama 2018 väikefestival kriitikutele.

Eesti Teatri Festival toob kolmeks päevaks Pärnusse kümmekond kriitikut, teatriuurijat ja teatriteaduse tudengit, et koos nendega vaadata Endla nelja erinäolist lavastust ning viia läbi kohtumised truppide ja publiku ning teatrijuhtidega. Festivali väljundiks on nii tagasiside kohapeal kui järgnevad artiklid avalikus meedias.

Väikefestivali programmis on lavastused „Itk“, „Alice Imedemaal“, „Väljast väiksem kui seest“ ja „See asi“. Festivalil osalevad teatrikriitikud Pille-Riin Purje, Keiu Virro, Enn Siimer, Liisi Aibel ja Põim Kama, teatriteaduse üliõpilased Oliver Issak, Anett Pullerits ja Anu Vink ning Eesti Teatri Festivali kunstiline juht Ivar Põllu.

Ivar Põllu juhtimisel toimuvad 24. ja 25. jaanuaril Teatrikohvikus etendustejärgsed kohtumised väikefestivali kriitikute ja uurijate ning lavastuste tegijatega.

24. jaanuaril orienteeruvalt kell 21.00 vesteldakse „Itku“ autori Krzysztof Bizio, lavastaja Madis Kalmeti ja tõlkija Hendrik Lindepuuga, 25. jaanuaril kell 22.00 „Väljast väiksem kui seest“ dramaturgi Maria Lee Liivaku ja lavastaja Mari-Liis Lillega ning 26. jaanuaril kell 16.00 „Alice Imedemaal“ ja „See asi“ lavastaja Laura Jaanholdiga.

Kohtumised on kõigile avatud.