Foto: Instagram
Inimesed
23. jaanuar 2018, 18:03

FOTO | Rongi juhikabiini võõraid ei lubata, president sai aga eriloa (32)

President Kersti Kaljulaid sõitis täna rongiga Narva ning pääses kohta, kuhu tavainimesel asja pole - juhikabiini.

"Raudteeveo-ettevõtjal on õigus väljastada luba juhikabiiniga tutvumiseks vastavalt kokkuleppele, taoline kokkulepe meil ka oli," selgitas Elroni esindaja Õhtulehele, miks president ikkagi juhikabiini lubati.

Elron on varasemalt öelnud, et ei saa ohutuse tagamise eesmärgil kõrvalisi isikuid juhtkabiini lubada ega lasta raudteeveeremijuhi tähelepanu rongi juhtimiselt, signaalide ja tee seisukorra jälgimiselt kõrvale suunata.

Vastavalt raudtee tehnokasutuseeskirjale on keelatud juhikabiinis sõita isikutel, kes ei kuulu raudteeveeremi meeskonna koosseisu, välja arvatud manöövrimeeskonna liikmed ning töötajad, kellel on selleks raudteeveo-ettevõtja poolt antud luba.

 "Narva on järgmine suur Eesti edulugu. On aeg. Asukoht kultuuride ja narratiivide ristteel – sellised kohad on läbi ajaloo silma paistnud loovuse ja leidlikkusega," avaldas Kaljulaid Facebookis toetust Narva kultuuripealinnaks nimetamisele.

"Muidugi, ka Tartu kandideerib Euroopa kultuuripealinnaks ja sinna olengi just teel. Minul on ühtviisi hea meel, võitku kumb tahes. See on üks nendest olukordadest, kus kandideerimine ja valmistumine on täpselt sama oluline, kui see, kas lõpuks ka see tiitel saadakse. Kui mõlemad linnad seda kandideerimist tõsiselt võtavad, on sellest mõlemal ja kogu Eestil võita," lisas ta.