KOKANDUSE SUURKUJU: Paul Bocuse'ile tehti 2005. aastal tõsine südamelõikus. Ühtlasi kannatas ta Parkinsoni tõve all. Pildil 2012. aastal restorani L'Auberge köögis.Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
24. jaanuar 2018, 00:01

Au revoir, sajandi suurim kokk Paul Bocuse!

Monsieur Paul – niimoodi kutsuti meisterkokk Paul Bocuse'i, kes ilmestas Prantsuse kööki ligi pool sajandit ning garanteeris sellele aukoha kogu maailma restoranides ja kodudes. Omanimelise kokandusolümpia loonud Prantsuse gastronoomiapaavsti süda lakkas tuksumast 91 aasta vanuses.

Monsieur Paul – niimoodi kutsuti meisterkokk Paul Bocuse'i, kes ilmestas Prantsuse kööki ligi pool sajandit ning garanteeris sellele aukoha kogu maailma restoranides ja kodudes. Omanimelise kokandusolümpia loonud Prantsuse gastronoomiapaavsti süda lakkas tuksumast 91 aasta vanuses.

Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni avalduse kohaselt suri Paul Bocuse laupäeval Collonges-au-Mont-d'Oris – kohas, kus ta oli sündinud ning kus ta oma restorani pidas. Kokandusgurule, kelle nime kannab maailma kuulsaim kokandusvõistlus, oli 2005. aastal tehtud tõsine südamelõikus. Ühtlasi kannatas ta Parkinsoni tõve all.

Edasi lugemiseks:

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
3.99