Foto: Saade "Radar"
Tele
23. jaanuar 2018, 12:54

Täna „Radaris“: Pärnu abilinnapea trikitas endale ja sõpradele PRIAlt üle miljoni euro

Kuidas teha nii, et sinu firmale vajaliku tootmishoone ehitust finantseerib ligi miljoni euroga maksumaksja? Või kuidas hankida endale paarsada tuhat eurot toetust kena puhkekompleksi rajamiseks otse mereranda?

Neile küsimustele vastab tänane "Radar", tuues näiteks Pärnu abilinnapea Siim Suursilla tegutsemise, kes ei varja, et suutis osava projektikirjutajana PRIAlt enda ja sõprade tegemistele üle miljoni euro toetust saada.

"No ütleme niiviisi, et erinevalt võib-olla minu teisest alast, avalik sektor… Et avalikus sektoris on kõik, mis on… Kuidas siis öeldakse – selles valdkonnas on ju nii, et kõik on lubatud, mis ei ole keelatud," räägib Suursild tänases "Radaris".

Täna asub Pärnumaal Liu sadamas kalatööstus, mis on PRIA rahade eest kinni makstud. Kuid esialgselt MTÜ-de kaudu rajatud hoones tegutseb täna hoopis eraettevõte Liu Fish, mis kuulub Suursilla sõpradele, Pärnumaal tuntud kalandusettevõtjatele Arne Taggole ja Margus Postile. Ning tööstushoone rajamisel kaasatud esialgsed partnerid, kohalikud kalamehed, on jäetud raha, osaluse ja võtmeteta.

"Nad on saanud kümme aastat tegutseda, ilma, et keegi neile midagi öelnud oleks," tunnistab tünga saanud esialgne partner Rannar Mango Radarile.

Kuid tööstushoone pole ainus ehitis, mille Suursild koos sõpradega PRIA rahade eest rajanud. Selle vahetus läheduses ilutseb uhkel mereäärsel kinnistul puhkekompleks, mis ehitatud osaliselt Suursilla firmale kuuluvale kinnistule ning mida juhib MTÜ, mille juhatuse üheks liikmeks Suursilla abikaasa Ly.

Kuidas trikitades endale ja sõpradele PRIAlt raha välja kirjutada, siis koostööpartnerid kavalalt üle parda heita ning endale seaduslikult uhke puhkekeskus rajada, vaata täna õhtul kell 20 algavas Kanal 2 saates "Radar".